Színes 2018. március 17. 22:08

Csakazértse!

Képgaléria
Aki elég híres, az ezt is megengedheti magának.

Arra lett kitalálva az Instagram, hogy nézelődjünk. Az már más kérdés, persze, hogy gyorsan rájöttek, másra is használható egyszerű bámészkodásnál, pontosabban pont ezt az egyszerű bámészkodást lehet kihasználni „egyéb célokra”. De most ezzel, ezekkel ne törődjünk, maradjunk a nézelődésnél. Ami alaphelyzetben feltételez egyfajta kölcsönösséget: barátaimat, ismerőseimet nézem, és ők is visszanéznek rám. Közben bámuljuk persze a híres embereket is.

De hát ők is csak emberek – még ha híresek is – elvileg ők is kíváncsiak a barátaikra, más emberekre. Persze többségüknek régen az erre alkalmazott embereik kezelik a profiljukat, de akkor is, az „alapszabály” (elvileg) a kölcsönösség.

Miért-e hosszú bevezető?

Mert most nem fotót, hanem kivételesen profilt mutatunk meg. Kezdésnek Taylor Swiftét.

Igen, jól látják, az egykori tündéri, aranyos, vinnyogva countryt éneklő nagylányból lett minidíva senkit nem követ. Nyilván nem véletlenül. De a kontraszt akkor is megdöbbentő: 150 millió ember lesi a profilt, amely senkire nem kíváncsi.

Jó pár ilyen van még, hirtelenjében – nemcsak átvitt értelemben, szintén zenész – Eminem is kitartó.

Egy másik nullás, Eminem

Míg a világ legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan nem is olyan régen „tört meg”, saját magát, a termékeit követi, meg országos haverját, Scottie Pippent.

MJ végül föladta. De hogy!

Így megy ez Amerikában...

Insta-sztorik

Március 3-án új sorozat indult a szeged.hu-n. Szombat esténként olvashatók az Insta-sztorik, amelyek hétről hétre egy (vagy akár több) az Instagramon „elkapott” fotó köré épülnek. Biztos, hogy számos téma mellett elmegyünk majd, egyszerűen azért, mert esélyünk sincs észrevenni, de talán lesznek olyanok is, amelyeket mi mutatunk meg először magyarul.
Várjuk visszajelzésüket! E-mail címünk: info@szeged.hu Önöknek mi a héten a kedvenc Insta-sztorijuk?

Korábbi Insta-sztorijaink

Vasútállomás a Dóm téren?
Szánkózott valaha a dédivel?

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Insta-sztorik