Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 16. 10:58 Forrás: Index

Elindult a nyomozás, a rendőrség lefoglalta Lévai Katalin és Fidesz ajánlóíveit

A volt szocialista miniszter új pártjával próbált indulni Zuglóban, de felmerült a gyanú, hogy hamis aláírások szerepeltek az ívein. Szávay István Jobbikos képviselő tett feljelentést még a múlt héten.

Hirdetés

Most az Index azt írja, a helyi választási bizottság szerda esti ülésén derült ki, hogy elindult a nyomozás Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt. A helyi választási iroda vezetője szerdán azt közölte a választási bizottsággal, hogy „a mai napon a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.”

Az már korábban kiderült, hogy a Medgyessy-kormány egykori esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere végül nem lehetett jelölt Zuglóban, ugyanis miután ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, 27 esetben találtak teljes egyezőséget.

Mint az Index írja, az ülésen Schwarz-Kiefer Patrik, a helyi választási bizottság jobbikos delegáltja jelezte, hogy alaposan átnézte Lévai és a Fidesz íveit és 15 további ajánlóívet talált, ahol 1-8 sorszámig teljes egészében megegyezik a sorrend.

A cikk megjegyzi: korábban a helyi választási iroda nem az összes ajánlást vetette össze, abbahagyták az ellenőrzést, amikor Lévai ajánlásainak száma 500 alá csökkent és már biztosan nem lehetett jelölt. A jobbikos delegált elmondása szerint azóta a nem ellenőrzött íveket is átnézte, és arra a megállapításra jutott, hogy valószínűleg az íveket egy ember másolhatta.

Lévai Katalin a Lendülettel Magyarországért nevű pártja jelöltjeként indult volna az országgyűlési választáson, az aláírások egyezése miatt még a múlt héten Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő, a párt helyi jelöltje tett feljelentést. Szerinte az ügy felveti a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint a személyes adattal való visszaélés bűncselekményének alapos gyanúját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Jobbik Lendülettel Magyarországért Lévai Katalin Szávay István választás Választás 2018
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés