Hirdetés
Szegeden 2018. március 16. 09:06

Öveket bekapcsolni! Holnaptól háromnapos razzia jön az utakon

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök szombattól hétfőig egy országos akció keretében.

A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A közleményben kiemelték, hogy a passzív biztonsági eszközök használati arányának növelésével csökkenteni lehet a balesetek halálos áldozatainak számát, valamint a sérülések súlyosságát.

Hozzátették, az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A TISPOL Seatbelt európai szintű ellenőrzés során a TISPOL-tagállamok rendőri erői – köztük a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javításáért és a közlekedők biztonságának szavatolásáért fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.

Fotó: police.hu

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenőrzés Országos Rendőr-főkapitányság rendőrség