Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 15. 17:31

Hadat üzentek az ENSZ-nek: ilyen volt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt saját Békemenete

Képriport
„A molinó minden előtt!” feliratú, nemzeti színű transzparens mögött vonultak fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által szervezett alternatív, ironikus hangvételű békemenet résztvevői csütörtökön Budapesten.

Hirdetés

A felvonulás az Oktogontól indult, ahol a párt elnöke, Kovács Gergely ismertette az általuk megfogalmazott 12 pontot. Ebben  egyebek mellett az „űrbéli viszonyok megszüntetését”, „negyvenévenkénti országgyűlést Pesten”, és „a cenzúra szabadságát, a sajtó eltörlését” követelték.

A több ezer résztvevő – akik közül többen jelmezt viseltek – rendőri felvezetéssel a Blaha Lujza teret és az Astoriát érintve az Erzsébet térre vonult egy teherautó mögött, amelyről a felvonulás közben zene szólt.

A tömegben a kormányon és kormánypárti politikusokon élcelődő, gúnyos feliratú táblákat, valamint nemzeti színű és európai uniós zászlókat is lehetett látni. A táblákon egyebek mellett az alábbi feliratok voltak olvashatók:

  • „Aki nem vejünk, az ellenünk”,
  • „itt többen ENSZ-emtelenedtek”,
  • „Ne menj el szavazni!”,
  • „boldogok a stadionépítők”,
  • „a választás csak fárasztás”.

A tömegben többször skandálták a többi között azt, hogy „nem kell kormány”, „Viktor a király”, és „ingyen sört!”.

Amikor a menet egy időre megállt a Rákóczi úton a Kazinczy utcánál, akkor a tömeg vége a Nyár utcánál volt.

Az Erzsébet téren a felvonulás végén a felszólalók ironikusan arról beszéltek, több százezren vettek részt a meneten, amelynek célja, hogy szót emeljenek az „utolsó rabláncról”, a demokráciáról, „ami gúzsba köti egységre szomjas magyar szívünket”. Hangsúlyozták egyebek mellett, hogy nincs szükség több választásra, mert az csak megosztásra jó, ezért erős központosított Magyarországot akarnak, ahol – mint fogalmaztak – egy a cél, egy a pártrendszer, és a kettő is egy.

Mint elhangzott, a résztvevők a demokrácia ellenségeiként vonultak az utcára, mert a demokrácia „elnyomó rendszer, ahol az emberek bele akarnak szólni a politikába”.

A rendezvény végén kihirdették, hogy hadat üzennek az ENSZ-nek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Magyar Kétfarkú Kutya Párt március 15.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés