Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A Szeged TV-t nem, a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált viszont támogatja az NMHH
Művház 2018. március 15. 14:52 Forrás: MTI / szeged.hu

A Szeged TV-t nem, a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált viszont támogatja az NMHH

A Médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére. Filmfesztiválokat is támogatnak, de büntetéseket is kiszabtak.

Hirdetés

A Szeged Televízió pályázott, de nem nyert

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményben azt írja: a közéleti magazin kategóriában a Tatabányai és a Hajdúnánási Televízió, a Putnoki Városi Televízió, a Csongrád Tv, a bükkábrányi Eleven Televízió, a mohácsi Csele TV, valamint a csepregi Trió-TV-Dunántúl pályázott eredményesen.

A hírműsor kategóriában a Gyöngyösi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi és a Bajai Televízió, a Makói Városi TV, a Gyula és a Győr+ Televízió, a Kanizsa TV, a kiskunhalasi Halas TV, a kaposvári Kapos Televízió és a pécsi Pannon Televízió nyert támogatást.

Ebben a kategóriában a Szeged Televízió is pályázott, tízmillió forintra. A csatorna legutóbb 2016-ban nyert ilyen pályázatot, azóta egyszer sem. A kiírások negyedévente vannak.

Kulturális magazinműsorok gyártására a Kecskeméti Televízió, a Pápa Városi Televízió, a Makói Városi TV, a Veszprém, az Érd és a Somogy TV, a dunaújvárosi D+ TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Bonum TV, a százhalombattai Halom Televízió, valamint a szekszárdi Tolnatáj Televízió kapott támogatást – tudatták.

A Belvárosi Mozi fesztiválját támogatják

Az ülésen három hazai filmfesztivál díjazásáról is döntöttek. Eszerint 500 ezer forinttal járulnak hozzá a fiatal filmesek, operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között.

Itt mindenképp fontos megjegyezni, hogy a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált szervező Belvárosi Mozi a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont részeként működik, ehhez a céghez tartozik a Szeged Televízió is. Tehát miközben az NMHH a cégcsoport egyik egységének, a tévének a tízmillió forintos pályázatát elutasította, a cégcsoport másik egysége által szervezett fesztiválnak ötszázezer forintos támogatást szavazott meg. Lapunk, a szeged.hu is a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont részeként működik.

A pályázatok eredményéről eddig csak az MTI számolt be, egyelőre sem az nmhh.hu/mediatanacs oldalon, sem pedig a mecenatura.mtva.hu oldalon nem találni ezzel kapcsolatos információt.

Másik két fesztivált támogat még az NMHH. Az egyik a szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál, amit ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendeznek meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal jutalmazza az október 16. és 21. között zajló rendezvényen.

További 1,8 millió forinttal pedig a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását támogatják. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett.

Tévécsatornákat büntettek

A közleményben kitértek arra, hogy a tanács 440 ezer forintos bírságot szabott ki a Story5-t, a 4-es csatornát és a Galaxy TV-t üzemeltető médiaszolgáltatóra, mert a tavalyi utolsó negyedévben tizenegy alkalommal tett közzé a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámblokkot. 

A Tiszavasvári Városi Televízió szolgáltatója tízezer forint bírságot kapott egy decemberi hatósági ellenőrzés alapján, mert a televízió kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a jogszabályban előírtakhoz képest.

Hozzátették, a tanács a jogkövetkezmények kiszabásakor mindig az arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva, az ügy összes körülményének figyelembe vételével hozza meg döntését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Szeged Televízió támogatás tévé Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság NMHH
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés