Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 15. 09:46

Szabó Sándor: Az itt élőket nem lehet az orruknál fogva vezetni

Képriport
Szeged országgyűlési képviselője arról beszélt március 15-én, hamarosan eldönthetjük, hogy a szabad, európai Magyarországot, vagy a gyűlölködést, a lemaradást, függetlenségünk és szabadságunk végérvényes feladását választjuk.

Hirdetés

Hat pontban foglalta össze 2018. március 15-én Szeged város ünnepségén a Klauzál téren Szabó Sándor, a város MSZP-s országgyűlési képviselője, mik azok, amelyeket idén óhajt az ország:

„Az emberek megelégelték a pusztában semmiből kinövő vadászkastélyokat, amiknek sehogy sem akar gazdája lenni. Vagy gazdája éppen nagyon is van, de az mégsem vállalja fel, ahogy a tisztesség megkívánná.
Követeljük hát a felelős minisztériumot és felelős minisztereket!

Az emberek megelégelték az új földesurakat. Megelégelték a közmunkásokat jobbágyként kihasználó kormánypárti politikusokat.
Követeljük hát az úrbéri viszonyok megszüntetését!

Megelégelték, hogy a kaszinókirályok és felcsúti oligarchák által felvásárolt médiában hazugságáradat és folyamatos agymosás folyik.
Követeljük a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését!

Megelégelték az új földesurakat, akik helikopterrel járnak esküvőre és Skandináviába rénszarvasra vadászni.
Követeljük a Közös teherviselést!

Az embereknek elegük van abból, hogy vannak, akik a törvény felett állnak, és hiába csalnak, lopnak, mégsem ítélik el őket. Megújuló fényt ígérnek nekünk és helyette a jól ismert sötétséget kapjuk tőlük.
Követeljük Törvény előtti egyenlőséget!

És az embereknek elegük van abból is, hogy az ország vezetői Európa ellen hangolnak, és közben keleti diktátorokkal barátkoznak.
Akarjuk az Uniót!”

Szabó beszélt arról is, „1848 óta eltelt 170 év, de a 12 pont követelései ma is éppen olyan aktuálisak, mint egykor voltak. És ha a 12 pont követelései ma is aktuálisak, akkor az azt jelenti, hogy nekünk, a józan többségnek dolgunk van. Nekünk kell kiharcolni a változást, mert senki más nem fogja helyettünk.”

A képviselői beszéd előtt a Klauzál téren a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Fekete Gizi, Pataki Ferenc és Borovics Tamás is egy-egy verset mondott el. Előbb Petőfi Sándor Még kér a nép című költeménye hangzott el, ezt Vörösmarty Mihály Előszó verse követte, majd Kiss Judit Ágnes Szó című versét hallgathatták meg a Klauzál téren összegyűltek.

Az ünnepségen ott volt Botka László polgármester és családja, Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő, Mózes Ervin címzetes főjegyző, Nagy Sándor alpolgármester, a közgyűlés képviselői közül Szécsényi Rózsa, Binszki József, Ménesi Imre, Mészáros Tamás, Szénási Róbert, Tóth Károly, az ünnepség végére megérkezett a Dorozsmán beszédet mondó Joób Márton – azaz Botka László ellenzéke megint távol maradt a városi ünnepségtől. Ellenben láttuk a tömegben az április 8-i választások jelöltjei közül Györgyei Jánost, az Együtt jelöltjét.

A szavalatok után a Pavane Táncegyüttes következett, Kodály Zoltán Háry János daljátékára táncoltak. Ezután jött Szabó Sándor beszéde, majd Szeged Város Összevont kórusa – a délelőtti Dóm téri koszorúzáshoz hasonlóan – Kossuth-nótákat énekelt.

A megemlékezés koszorúzással zárult: Kossuth Lajos szobránál előbb a város nevében Botka László, Mózes Ervin és Szabó Sándor, majd Zélity László városi rendőrkapitány, őt követték a pártok és civil szervezetek képviselői. Az ünnep a Szózat közös eléneklésével ért véget.

 

Korábban írtuk:

Véget ért a Szeged Televízió élő közvetítése, ami itt, alul teljes egészében visszanézhető. Szabó Sándor elmondta ünnepi beszédét, majd koszorúzás volt. A részeletekkel hamarosan bővítjük a cikket.

Az alább látható városi ünnepséget még jobb minőségben, nagyképernyőn is megnézheti ma 17 órától a Szeged Televízió műsorán!

Még korábban írtuk:

Elkezdődött a Szeged Televízió élő közvetítése a városi ünnepségről. Versek és táncok után kezdett beszédébe Szabó Sándor.  Nézze velünk!

Korábban írtuk:

Három koszorúzással kezdődött a szegedi március 15-i belvárosi ünnepségsorozat: Kozma József, a kulturális bizottság elnöke előbb a Dóm téren koszorúzta meg Petőfi Sándor, majd Batthyány Lajos szobrát, utána az Aradi vértanúk terén a szőregi csata emlékoszlopánál helyezett el koszorút. Mindhárom helyszínen közreműködött a Szegedi Városi Kórusegyesület: Kossuth-nótákat énekeltek. Nézze meg képeinket!

Háromnegyed tizenegykor a Széchenyi téren a városháza előtt ünnepélyesen fölvonják az országzászlót. Szeged ünnepsége ezután kezdődik a Klauzál téren. Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő mondja a beszédet. Előtte ünnepi műsort adnak a Szegedi Nemzeti Színház művészei – Fekete Gizi, Borovics Tamás, Pataki Ferenc és Rácz Tibor –, a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Fúvószenekar valamint a Szegedi Városi Kórusegyesület kórusa.

Elvileg nem mossa el az ünnepségeket az eső. Bár cikkünk megjelenése előtt egy kisebb zápor érte el a belvárost, az ünnepségek kezdetére az esőfelhők már továbbállnak.

A Klauzál téri ünnepség a Szeged Televízió Facebook-oldalán, a szeged.hu Facebook-oldalán, és itt a szeged.hu-n is élő videóban követhető.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: március 15. ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés