Hirdetés
Szegeden 2018. március 14. 14:48

Hatvanmilliós sportkeretre pályázhatnak az egyesületek

A közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága elfogadta a kiemelt sportrendezvények, valamint a sportcélú támogatások keretösszegét. Az idén 10 millió forinttal több jut a sport támogatására a költségvetésből.

Tizennyolc millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére, hogy kiemelt sportrendezvényeket támogasson Szegeden. A közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága két fontos verseny támogatására tíz és fél millió forintot szavazott meg szerda délutáni ülésén, a fennmaradó összeg felhasználásáról később döntenek.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség május 17–20-án rendezi a Maty-éren a gyorsasági világkupát, amelynek költségeihez a város 10 millió forinttal járul hozzá. A Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesületnek félmillió forintos támogatást szavazott meg a bizottság a május 12-13-án rendezendő Kelet-Európai Kupa szegedi fordulójának lebonyolításához.

Az idei sportkeret felosztását hosszas előkészítő munka előzi meg. Ennek első lépéseként ezen a héten három részletben meghallgatták a keretösszegre pályázó sportegyesületek képviselőit. A hetven pályázó közül így hatvan egyesület közvetlenül tudta elmondani, milyen feladatok állnak előttük, és ehhez milyen segítséget kérnek. A meghallgatások után arról döntött a bizottság, hogy egy 60 milliós keretet hirdetnek meg, amelyekre három kategóriában lehet pályázni. A sportegyesületek működésére a tavalyi 42 millió forint után az idén 46 millió áll majd rendelkezésre, rendezvényszervezésre, szabadidősportra a tavalyi 2,2 millió helyett 5 millió, míg a pályázati támogatásokra és utánpótlás-nevelésre a tavalyi 5,2 millió helyett idén 9 millió forint jut.

Az egyesületeknek a következő hetekben kell pályázniuk a három támogatási keretre, és várhatóan áprilisban eldől, a 70 sportegyesület milyen felosztásban részesül majd a városi sporttámogatásból.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság pályázat