Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 14. 11:38

Szénási Róbert: Ma is aktuális kérdés, hogy rabok legyünk vagy szabadok

Képriport
Petőfitelepen az általános iskolások és az óvodások együtt ünnepelték március 15-ét. Szénási Róbert, helyi önkormányzati képviselő is beszédet mondott.

Hirdetés

Hagyomány Petőfitelepen, hogy a kerület névadójának szobránál koszorúznak március közepén. Petőfi Sándor szobránál ezúttal kedden délelőtt 10 órakor a helyi általános iskola tanulói, valamint az óvodások gyülekeztek, hogy emlékezzenek a márciusi ifjakra, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára.

Szénási Róbert önkormányzati képviselő megemlékező beszédében arról beszélt, hogy változik a világ, de a forradalom és szabadságharc eszményeihez ma is hűnek kell lennünk. Kivívott jogainkért ma is meg kell küzdenünk, mert az 1848-ban megfogalmazott 12 követelés többségét a hatalom ma ismét szeretné semmissé tenni. A reményt, a szabadságot, a szabad véleménynyilvánítást el akarják venni tőlünk, ezért emlékeztetni kell a hatalmat március 15-e vívmányaira.

Szénási Róbert szerint ma is aktuális Petőfi költői kérdése: Rabok legyünk, vagy szabadok? A választ a márciusi 12 pont adja meg: Legyen béke, szabadság és egyetértés! - mondta a képviselő.

A beszéd után koszorúkat helyezték el a szobornál az iskola diákjai, az óvodások, valamint a helyi civil szervezetek képviselői. Az ünnepség a művelődési házban folytatódott, ahol az iskolások ünnepi műsort adtak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kampány március 15. Petőfitelep Szénási Róbert ünnep Választás 2018
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés