Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 13. 13:43

Az emberek ellen politizál a Fidesz

Bár az ellenzék elérte, hogy rendkívüli ülést tartson a parlament, már ma kiderült, hogy a Fidesz mindent leszavaz, ami könnyebbé teheti az emberek életét.

Hirdetés

Rendkívüli ülést tart a választások előtt alig két héttel az Országgyűlés – az ellenzéki pártok azt próbálják elérni, hogy az április 8-ai eredménytől függetlenül könnyebbek legyenek az ország mindennapjai. Az MSZP a 13 havi nyugdíjat (mármint, hogy mindenkinek jár az átlagos időskori ellátás, ami most épp 124 ezer forint) szeretné kodifikáltatni, illetve egy érdemi rezsicsökkentést menedzselne. (Utóbbi lényege, hogy egy átlagos fogyasztású háztartás áramdíja a 2016-os januári tarifa – mindenféle rendszerhasználati költséggel együtt, stb. - 90 százalékánál nem lehetne több, illetve a gáz esetében a a 2016-os kiadások 68 százalékával kalkulál a javaslat.) Az LMP a gyermekes családok hajléktalanná tétele ellen nyújt be javaslatot, ami megtiltaná a famíliák kilakoltatását, illetve ha az nem elkerülhető, gondoskodna elhelyezésükről. A Jobbik szintén a kilakoltatásokat akadályozná – a párt a devizahiteleseket mentené egy moratóriummal, illetve kötelezően előírná, hogy a tartozás hány százalékát „szerezheti meg” a bank végrehajtással. – írja a Népszava.

Hogy mi lesz a rendkívüli ülésnap ellenzéki javaslatainak sorsa, azt nagy biztonsággal jelzi előre az, ami ma az Országgyűlés gazdasági Bizottságában történt. A grémium fideszes tagjai ugyanis megakadályozták, hogy a Tisztelt Ház elé kerülhessen (normál ügyrend szerint és nem rendkívüli ülésnapon) a szocialisták rezsicsökkentő javaslata, illetve a Párbeszéd devizahiteles-mentő terve. (Ez egyben azt is igazolta, hogy az egyszeri rezsivágással – lásd: a gázszámlából leírható 12 ezer forint – Orbán Viktor szavazatokat maximál, és nem az életet akarja hosszabb távon könnyebbé tenni.)

Az pedig már a politikai rutin része volt a gazdasági bizottság ülésén, hogy a kormánypárti többség nem engedte az Országgyűlés elé az oligarcha adót (jövedelme jó része után 75 százalékos sarcot fizetne az a cég, amelyik bevételei zömét magyar állami és uniós forrásokból szerzi). És persze lesöpörték a fideszes honatyák azt is, hogy a letelepedési kötvényeket százmilliárd forintért áruló, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő offshore-hátterű cégeket megadóztassák. – számol be a Népszava a bizottság üléséről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés Fidesz MSZP parlament rezsicsökkentés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés