Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 12. 11:27 Forrás: MTI

Nem állt kapcsolatban az Iszlám Állammal a Röszkén elfogott nő és férfi

A hétvégén a Magyar Idők írt arról, hogy a pénteken Szegeden előzetes letartóztatásba helyezett két ember az ismert terrorszervezettel működött együtt. Ezt most cáfolta az ügyészség.

Hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal (ISIS) az a nő és férfi, akiknek terrorizmus finanszírozása bűntett megalapozott gyanúja miatt pénteken elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Szanka Ferenc emlékeztetett arra, a bíróság ügyészi indítványra egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a nőt és férfit, akik a nyomozás adatai szerint logisztikai tevékenységgel és más módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő csoport működéséhez.

A gyanú szerint tevékenységüket 2009-2010-től 2015-ig fejtették ki jellemzően Irak területén. Ezt követően szöktek el a szervezettől, és indultak el Európa irányába. Majd 2017 végén léptek be Magyarországra a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

Az eddigi nyomozás során nem merült fel olyan adat, amely szerint az ISIS-szel összefüggésbe hozható lenne a két gyanúsított.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala folytatja le, a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett – tudatta a csoportvezető ügyész.

Szombaton a kormánypárti Magyar Idők írt arról, hogy a nő és a férfi „vélhetően az Iszlám Állammal (ISIS) együttműködő terrorszervezethez” tartozott, ezt cáfolta most a megyei ügyészség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség menekült migráció migráns Szegedi Járásbíróság terrorizmus ügyészség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés