Hirdetés
Túl a városon 2018. március 11. 17:40

Hahó, OLAF! Erre is rá kellene nézni!!

Vagy eszméletlenül ügyesek egyes vállalkozások, vagy már megint mutyival osztogat pénzt a kormány. 12 milliárd forintról van szó

Pénteken hirdette ki a kormány mikro-, illetve kis- és közepes vállalatoknak a megújuló energiaforrást használó beruházások támogatására. Az uniós forrásokból támogatott pályázaton 12 milliárd forint volt a keretösszeg – írja a 444.hu.

Normális esetben a közbeszerzési kiírás megismerése, a szükséges dokumentumok, igazolások beszerzése és a pályázat megírása hónapokat venne igénybe, de a magyar vállalkozások jelek szerint nagyon felkészülten várták a kiírást, amiről elvben csak pénteken értesülhettek, mert szombatra a keretösszeg – ismétlem, 12 milliárd forint – kimerülése miatt már le is kellett zárni a pályázatot.

A G7-nek nyilatkozó, az uniós támogatásokra szakosodott névtelen forrás szerint „a magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről”. Szerinte a pályázat aligha állná ki az OLAF ellenőrzését.

Ebben lehet valami, a G7 értesülései szerint a pályázat megnyitásáról még a finanszírozásában részt vevő négytagú banki konzorcium közül se volt fogalma a pénteki pályázatról kettőnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csalás pénz uniós pályázat