Hirdetés
Színes 2018. március 10. 20:59

Vasútállomás a Dóm téren?

El tudná képzelni, hogy nem a Katedrális étterembe menne bruncholni a Dóm térre, hanem azért, hogy fölszálljon a pesti IC-re? Kölnben ez a helyzet.

Kevés elméletileg „összeépíthetetlenebb” épület van egy templomnál és egy vasútállomásnál. Ám Kölnben mégis sikerült egymás mellé rakni. Lassan száznegyven éve állnak egymás mellett: és igen, jól gondolták, a pályaudvart 1859-ben nyitották meg, a dómot pedig 188-ra fejezték be, miután évszázadokon át épült, jobbára hosszabb, semmint rövidebb megszakításokkal.

Az Instafotó, amely megihletett minket, a Deutsche Bahn rakta ki az oldalára. Mondhatnánk, hogy a német MÁV, de ez persze roppant igazságtalan volna. Ugyanis körülbelül akkora a távolság a németek és a mi vasutunk között, mint a labdarúgó-válogatottaink között.

Jól állnak egymásnak (fotó: Deutsche Bahn Instagram-fiókja)

A 18 505-ös gőzös bármelyik mai magyar mozdonnyal fölvenné a versenyt végsebességben is: 120 kilométer/órával rongyol – akár manapság is: nosztalgiavonatok ékessége, így tökéletesen alkamas arra is, hogy egy ilyen szép, fekete-fehér fotón pózoljon.

Insta-sztorik

Március 3-án új sorozat indult a szeged.hu-n. Szombat esténként olvashatók az Insta-sztorik, amelyek hétről hétre egy (vagy akár több) az Instagramon „elkapott” fotó köré épülnek. Biztos, hogy számos téma mellett elmegyünk majd, egyszerűen azért, mert esélyünk sincs észrevenni, de talán lesznek olyanok is, amelyeket mi mutatunk meg először magyarul.
Várjuk visszajelzésüket! E-mail címünk: info@szeged.hu Önöknek mi a héten a kedvenc Insta-sztorijuk?

Első Insta-sztorink: Szánkózott valaha a dédivel?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Insta-sztorik Deutsche Bahn gőzmozdony Köln