Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. március 10. 19:46

Zalaegerszegről kitiltotta a Fidesz Alföldi Róbertet

Szegeden a délmagyaros Hollósi Zsolt beszélget vele az IH-ban. Ha engedi neki Andy Vajna. Egy biztos: már minden jegy elkelt az estre.

Hirdetés

Létezik ma fenyegetés, zsarolás és félelem Magyarországonreagált Alföldi Róbert arra, hogy Zalaegerszegen sehol nem lehet megtartani egy beszélgetést vele.

Kulturkampf

Ezzel a címmel írt bejegyzést a Facebookra Németh György, akinek négy éve furcsa módon maradt el egy tárlata Mórahalmon. 2014. január 3-án Nógrádi Zoltán polgármester nyitotta volna meg az Aranyszöm Rendezvényházban Németh György Homokháti tanyavilág című fotókiállítását. A fotográfus nem értette, miért marad el a tárlata, és csak remélni tudta, nem azért, mert a felesége, Bátyai Edina ellenzéki színekben indult a körzetben a parlamenti választáson. – Hozzáteszem, nem a mai kurzus ízlésének megfelelő a képanyag, vagyis nem népviseletbe öltözött, boldog, mosolygós tanyai emberek integetnek a tribün előtt elhaladva, hanem mélyszegénységben élő embereket ábrázoltam – nyilatkozta akkor a fotográfus, akinek elmondása szerint még sohasem maradt el kiállítása, pedig volt már néhány belőle. Szerinte a versek betiltásával, a színdarabok letiltásával, illetve azzal, hogy megmondják, milyen alkotások szerepelhetnek a képzőművészeti kiállításokon, rossz irányba mennek a dolgok.

A hét elején derült ki, hogy egy több hónappal ezelőtt március 22-ére meghirdetett Alföldi talk-show-t a szervezők technikai okokra hivatkozva lemondtak – írta több újság is. Azonban gyorsan kiderült: Vigh László helyi fideszes országgyűlési képviselő utasítására Balaicz Zoltán fideszes polgármester tiltotta le az estet.

Miután lemondták az eseményt, helyi civilek szervezkedni kezdtek, és úgy tűnt, mégis felléphet Alföldi Róbert Zalaegerszegen. Aztán kapott egy levelet, amiről a Facebookon számolt be Alföldi egy posztban:

„Nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját.”

Szegeden Hollósi Zsolt, a Délmagyarország újságírója, rovatvezetője beszélget majd április 19-én Alföldi Róberttel az IH-ban az aktualitásokról, a pályafutásáról és világnézetéről. Érdekes beszélgetésnek néz ki a zalaegerszegi történtek tükrében. A dolognak még az is a pikantériája, hogy az Andy Vajna által tavaly megvásárolt Délmagyar sok szegedi olvasó szerint fideszes propagandalap lett. Hallottunk olyan véleményeket is, hogy bár a programban Hollósi neve szerepel az est házigazdájaként, ez akár még változhat is, mert az is megtörténhet, amiről Alföldi írt a Facebook jegyzetében. Szólnak neki, jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alföldi Galéria IH Rendezvényközpont Zalaegerszeg
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés