Hirdetés
Ziccer 2018. március 10. 19:10 Forrás: MTI

Micsoda meccs! 15 év után győzött a Szeged Veszprémben

A MOL-Pick Szeged 32-31-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Hirdetés

Telekom Veszprém–MOL-PICK Szeged 31–32 (17–15)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Telekom Veszprém: Alilovic - Marguc,Tönnesen, Nagy L. 4, Nilsson 3, Ilics 5, Ugalde 5. Csere: Mikler (kapus), Lékai 6, Blagotinsek 1, Sulic 2, Terzic, Nenadics 2, Gajic 2.  Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Skube 3, Zubai, Thiagus Petrus 1, Källman 3, Bánhidi 5, Bodó 10. Csere: Sego (kapus), Sostaric 3/1, Balogh 1, Blazevic, Sigurmannsson 4/2, Zsitnyikov, Srsen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6 illetve 4 perc.
Hétméteresek: – illetve 5/3.

A szegediek legutóbb tizenöt éve, 2003 februárjában nyertek a rendes játékidőben nagy riválisuk otthonában, akkor a bajnoki alapszakaszban 28–25-re bizonyultak jobbnak. A 2007-es bajnoki döntő első meccsét hétméteresekkel nyerték meg idegenben 31–30-ra, de azóta, vagyis több mint tíz éve nem volt sikerélményük Veszprémben.

A hazaiak közül William Accambray és Dejan Manaszkov mellett négy magyar válogatott játékos, Schuch Timuzsin, Győri Mátyás, Ancsin Gábor és Jamali Iman hiányzott a keretből. A vendégeknél Matej Gaber, Pedro Rodríguez és Szergej Gorbok nem játszhatott.

Veszprémben milyen helyi járatos busz indul a csarnoktól? (fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Minden csapatrészében jobban kezdte a rangadót a Szeged, amely három perc után már három góllal vezetett. A Veszprém előbb felzárkózott, de mivel támadásban és védekezésben is több pontatlanságot követett el, Ljubomir Vranjes már a 14. percben időt kért (5–9).

A vendégek kapusa, José Manuel Sierra remekül védett, és amikor a címvédőnél Mirko Alilovic – aki nyáron éppen Szegedre igazol – is kezdett kimagasló teljesítményt nyújtani, csapata egy 3–0-s sorozattal gyorsan egyenlített (12–12).

A szegediek sokat hibáztak támadásban, hét percig nem tudtak gólt dobni, így a 24. percben először vezetett az ellenfelük, és a szünetben már kettő volt a különbség (17–15).

A második felvonást is jól kezdték a vendégek, de 18–18 után ismét a Veszprém támadott és védekezett hatékonyabban (23–20). Alilovic mellett a csereként beállt Mikler Roland, a túloldalon pedig Marin Sego is remekelt a kapuban, majd a kiválóan küzdő Szeged 25 perc elteltével visszaszerezte a vezetést (24–25) a gyors ellenakcióinak köszönhetően.

Vranjes időkérése újra fordulatot jelentett, támadásban Lékai Máté, Cristian Ugalde és Momir Ilic is nagyszerűen teljesített, a csongrádiak pedig Bodó Richárd ellenállhatatlan bombáival tartották magukat.

Két perccel a vége előtt ismét döntetlen volt az állás (30–30), Bánhidi Bence betalált, Dragan Gajic válaszolt rá, Bodó Richárd tizedik alkalommal volt eredményes, majd Thiagus Petrus labdát szerzett, és bár fejbe dobta Miklert, a Veszprém már nem tudott válaszolni (31–32), így először veszített pontokat a mostani bajnoki évadban.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának összefoglalóját és a rövid, meccs utáni nyilatkozatokat!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: kézilabda MOL-Pick Szeged