Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Még a hőszolgáltató sem tudja, mikor és hogyan kaphatják meg a távfűtésesek Orbán legújabb rezsicsökkentését
Túl a városon 2018. március 9. 23:05 Forrás: Szeged Televízió / Szeged.hu

Még a hőszolgáltató sem tudja, mikor és hogyan kaphatják meg a távfűtésesek Orbán legújabb rezsicsökkentését

A miniszterelnök minden családnak, így nekik is beígérte a 12 ezer forintos egyszeri kedvezményt, ennek a pontos részletei viszont még teljesen homályosak.

Hirdetés

Az idei tél, bár az utóbbi két hétben voltak nagy hidegek, átlagosan egy fokkal melegebb volt, mint az előző években. Így az elszámolásnál a fűtésszámla végösszege is kisebb lesz, mint például tavaly. Ennek ellenére a kormány rendkívüli téli rezsicsökkentést hirdetett, egy hónappal a választások előtt.

„Minden magyar háztartás tizenkétezer forint jóváírásra számíthat a gázszámlájáról, és aki távfűtéssel fűt, ilyen is van félmillió háztartás Magyarországon, ők is egy tizenkétezer forintos jóváírásra számíthatnak. Mivel a távfűtő vállalatok nincsenek állami kézben, ezért Kósa Lajos miniszter úr tárgyalja majd le az önkormányzati és más tulajdonú távfűtő cégekkel ezt a kérdést.”

– mondta Lázár János a csütörtöki Kormányinfón.

A szegedi távfűtő cégnél csak a sajtóból értesültek a hírről, a kormánydöntés előkészítéséhez nem keresték meg őket. A Szetáv ügyvezetője szerint még nem tudják, hogy milyen módon kapják majd meg a fogyasztók az újabb rezsicsökkentést. Számtalan nyitott kérdés van még ezzel kapcsolatosan.

„Ez felveti például annak a kérdését, hogy vajon akiknél adott esetben akár több százezer forintos fizetési hátralék is felhalmozódott már, a folyószámlába kell betudni a tizenkétezer forintot vagy a következő kiállított számlába? Nem tudjuk. Úgy gondolom, hogy a döntéshozók környezetében lévő döntéselőkészítő szakmai csoportok ezen vakargathatják most a fejüket, és hát teljes joggal. Elég nehéz minden következményét hatástanulmányok elvégzése nélkül felmérni, kíváncsian várjuk, hogy mire lyukadnak ki.”

– nyilatkozta a Szeged Televíziónak Kóbor Balázs, Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezetője.

A Szetáv összesen huszonnyolcezer lakást lát el távhővel, a tizenkétezer forintos rezsicsökkentés így mintegy 330 millió forint kiesést jelenthet az önkormányzati cégnek. Hogy kifizeti-e ezt nekik az állam valamilyen formában, vagy maguknak kell kigazdálkodniuk, azt most még nem tudják.

Mindez videón is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját!

Közben a kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről, ez pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. Orbán Viktor négy miniszterét állította rá az ügyre, hogy minél előbb megkaphassák a háztartások a tizenkétezer forintos egyszeri kezdvezményt.

Aminek egyébként az elmúlt években már a többszörösét fizették ki a magyar családok amiatt, hogy az állam által biztosított, rezsicsökkentett ár magasabb, mint a világpiaci ár.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gáz kampány Lázár János Orbán Viktor rezsi rezsicsökkentés távfűtés Választás 2018
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés