Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 9. 20:03 Forrás: MTI / Szeged.hu

Téli rezsicsökkentés: Orbán kiosztotta a szerepeket, Kósa Lajos lesz a koordinátor

A miniszterelnök négy miniszterét állította rá az ügyre. Persze továbbra sem kampányfogásról van szó.

Hirdetés

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről, ez pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be hogy téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából. 

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal – tette hozzá. Elmondta, a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében növelik az e célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

A pénteki közlönyben az olvasható: a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a téli rezsicsökkentésből minden magyar háztartás részesüljön, ezért felkéri a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy egyeztessen a távhőszolgáltatókkal arról, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Ugyancsak Kósa Lajost kérték fel arra, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával készítsen szabályozási javaslatot az említett egyeztetések alapján, és terjessze azt a kormány elé.

Miután elkészült a szabályozási javaslat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Szintén a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania egymilliárd forint többletforrást a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra. Pintér Sándor belügyminiszternek kell megtennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ezt a többletforrást felhasználják.

Az újabb rezsicsökkentés bejelentése óta többször is támadták Orbán Viktort és a kormányt, hogy ez a lépés pusztán egy kampányfogás a közelgő választások előtt, ezt azonban természetesen minden alkalommal határozottan visszautasították.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kampány Orbán Viktor rezsicsökkentés Választás 2018
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés