Hirdetés
Művház 2018. március 9. 18:44

Már próbálják a színházban a Színházat

Négy hét múlva, április 6-án mutatják be Molnár Ferenc Színház című három egyfelvonásosát a nagyszínházban. A próbák a napokban kezdődtek.

Molnár Ferenc színházzal, színészekkel kapcsolatos három önálló történetet tartalmazó, érzelmes vígjátékát – Előjáték Lear királyhoz, Marsall, Az ibolya – Horváth Péter állítja színpadra.

Molnár Ferenc világszerte ismert és nagyrabecsült sikerszerző, darabjait megszületésük óta rendre műsorra tűzik a világ legkülönfélébb színházai. Elsöprő sikerét már életében irigyelték. Korabeli kritikusai viszont műveit általában felületesnek, bár kétségkívül szórakoztatónak találták.

Egy azonban bizonyos: hazai drámaíróink közt Molnárnál jobban senki sem ismerte a színház, a színpad hatáselemeit. Jelentésteli dialógusai pergőek, pontosak, nem egyszer mulatságosak. A drámai és vígjátéki helyzeteket nála jobban, érdekesebben, szórakoztatóbban senki nem tudta és tudja megjeleníteni.

Világképe derűs, s ha néha kritizál is egy és más társadalmi visszásságot, azt mindig megbocsátó szeretettel teszi. Erősen elfogult az általa ábrázolt karakterek iránt, ezért van, hogy minden általa írt szerep a siker biztos reményével kecsegteti a játszó színészt. Így van ez az 1921-ben születt Színház esetében is.

A darabot április 6-án mutatják be a nagyszínházban. A három egyfelvonásos darab főbb szerepeiben Sorbán Csabát, Poroszlay Kristófot, Waskovics Andreát, Borovics Tamást, Pataki Ferencet, Szabó Gabit, Olasz Renátót, Molnár Erikát és Ferencz Nándort láthatják a szegediek.

(fotó: Szegedi Nemzeti Színház)

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház Molnár Ferenc színház