Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. március 8. 20:07 Forrás: MTI / Szeged.hu

Elhunyt énekesnője hangjával fejezi be új albumát a The Cranberries

A januárban, 46 évesen váratlanul elhunyt Dolores ORiordan fog énekelni az ír együttes következő nagylemezén is – írták a honlapjukon.

Hirdetés

Az együttest lesújtotta énekesnőjük év eleji, hirtelen halála, fel is függesztették a debütáló, Everybody Else Is Doing It So Why Can't We? című albumuk új kiadásának munkáit. A lemezt a megjelenés 25. évfordulójára tervezték felújítva újra kiadni.

Friss bejelentésük szerint azonban nem csak az évfordulós kiadást folytatják, de befejezik a korábban bejelentett és tavaly elkezdett új stúdióalbumukat is.

„Hosszas megfontolás után úgy döntöttünk, véghez visszük, amibe fogtunk. Mivel ez olyasmi, amit együttesként, Doloresszel közösen kezdtünk, folytatnunk kell, be kell fejeznünk” – olvasható a The Cranberries oldalán. 

Az már biztos, hogy a jubileumi album idén megjelenik, az új lemezről pedig azt írták, hogy „Ha minden jól megy, jövőre már kapható lesz”. Ahhoz, hogy énekesnőjük is hallható legyen rajta, nem kellett semmiféle trükköt alkalmazni, a hangját még korábban rögzítették a dalokhoz.

Dolores O'Riordant január 15-én reggel holtan találták egy londoni hotelben. Az énekesnő stúdiómunkák miatt volt a brit fővárosban. A rendőrségi vizsgálat nem állapított meg gyanús körülményeket, a törvényszéki orvosszakértői hivatal jelentését viszont legkorábban áprilisban teszik közzé.

Az ír rockzenekarnak 1989-es megalakulása óta összesen hét nagylemeze jelent meg, a legutóbbi éppen tavaly áprilisban. Igazán aktívak a kilencvenes években voltak, legismertebb daluk, az ír polgárháború traumáját feldolgozó, 1994-ben megjelent Zombie az évtized egyik emblematikus rockslágerévé vált. A dal zenéjét és szövegét is Dolores O'Riordan énekesnő írta.

(fotó: guitarplayer.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: zene Dolores O'Riordan pop rock The Cranberries
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés