Hirdetés
Szegeden 2018. március 8. 16:19

Mit ér a férfi nő nélkül?

Képriport
A városi önkormányzat Idősügyi Tanácsa köszöntötte a szegedi nyugdíjasklubok hölgytagjait nőnap alkalmából. Volt virág, köszöntőbeszéd, vers és operett-sláger is a műsorban.

Hirdetés

Joób Márton a városi közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke köszöntötte elsőként az idős hölgyeket. A képviselő emlékeztetett arra, hogy ő aztán igazán tudja, milyen az együttélés a gyengébb nemmel, hiszen kilenc gyermeke közül hat lány, így feleségével együtt hét hölgy kívánságainak kell otthon megfelelnie. Erre a mondatra spontán tapsvihar tört ki az Ifjúsági Ház zsúfolásig megtelt nagytermében.

Joób Márton tolmácsolta Botka László polgármester jókívánságait is, majd emlékeztetett arra, hogy a férfiak legalább ezen a napon meghálálhatják a hölgyeknek mindazt a törődést, segítséget, amit a hétköznapjaikban kapnak a gyengébb nem képviselőitől.

Az idős hölgyek számára különleges jókívánságot is megfogalmazott a képviselő. Azért dolgozik ugyanis politikusként, hogy a nagymamáknak ne kelljen messzire utazniuk azért, hogy személyesen találkozzanak az unokáikkal. Meg kell teremteni azokat a feltételeket Magyarországon, hogy a fiatalok ne menjenek el innen, ha biztos egzisztenciát szeretnének teremteni önmaguk és családjuknak – hangsúlyozta Joób Márton.

A hölgyek egy szál szegfűt kaptak az ünnepségen, majd Antal Anikó tolmácsolásában meghallgathatták Kosztolányi Dezső: Nők című költeményét. Az esemény hátralévő részében népszerű operett-slágereket hallgathattak a hölgyek Papp Lajos dalénekes előadásában.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont Joób Márton nőnap