Hirdetés
Szegeden 2018. március 8. 15:15

Bartók Csaba, a politikai szűz? A helyében mi is ezt mondanánk

A Fidesz szegedi jelöltje már régen elveszítette politikai szüzességét, csak hát olyan körülmények között, hogy nem lehet túl büszke rá.

A Szegedi Csípős nevű blog szúrta ki, hogy van egy mozzanat Bartók Csaba múltjában, amiről a Fidesz nemrég helyi alelnöknek választott országgyűlési képviselőjelöltje mélyen hallgat, és a hozzájuk közel álló sajtó sem tett róla még említést, sőt, éppen az ellenkezőjét híresztelik.

A Csongrád megye 1-es számú választókörzetében induló egykori kézilabdázóról eddigi kampánya során nagy erőkkel igyekeztek azt a képet kialakítani, hogy ő egy kívülről jött ember, egy politikai szűz, aki aggódván az ország és Szeged sorsa miatt, a Fideszben találta meg azt a potenciális erőt, aminek a segítségével nagyívű városmentő terveit véghez tudja vinni.

Ennek a képnek a kialakításához pedig jól jön neki az emberek feledékenysége. Mint a blog írja: "mára kevesen emlékeznek, de Bartók Csaba 2006-ban egyszer már indult: akkor az önkormányzati választásokon a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület színeiben – tehát a Fidesz ellen is."

A Szegedi Csípős talált is egy Délmagyarország-cikket abból az időből, amiben sorra veszik, ki mit ígért megválasztása esetére: „ Szeretném felújíttatni a régi felsővárosi épületeket, az ifjúsági ház kulturális központ, a Szent György tér szabadidőpark lenne, az Etelka soron fedett uszoda és modern futballstadion épülne” – mondta akkor az egykori válogatott kézilabdázó.

Bartók Csabát tehát politikai szűznek nevezni és annak beállítani minimum erős túlzás, jövőbelátó képességei viszont egészen figyelemre méltók: bár belőle nem lett képviselő, akkori terveiből mára több is megvalósult, vagy éppen megvalósulóban van.

És hogy miért nem lett a híres kézilabdázóból mára híres képviselő? Hát mert a választáson végül a hét indulóból az igen szerény ötödik helyre sikerült befutnia: összesen 76 ember érezte úgy, hogy megérdemli a bizalmat és a szavazatát. Összesen 2,68 százalékot ért el, mint az a blog által felkutatott archív Délmagyar-cikkből kiderül.

Az akkori önkormányzati választáson Bartók Csabát magasan megelőzve a választókerületben MSZP0SZDSZ jelöltje, a jelenlegi szegedi alpolgármester, Szentgyörgyi Pál lett a befutó.

Egy dolgot megértünk: ha nekünk ilyen lett volna az első alkalom, mi is inkább szűznek füllentenénk magunkat.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Fidesz kampány Választás 2018