Hirdetés
Szegeden 2018. március 8. 12:39

Gyógyító nőket köszöntöttek a bohócdoktorok

A Nemzetközi Nőnapon a Szegedi Gyermekklinikára látogattak el a bohócdoktorok, hogy egy-egy szál virággal köszönjék meg a gyermeksebészeten, az onkológián, a kardiológián és a gyermek SBO-n szolgálatot teljesítő hölgyeket mindennapi áldozatos munkáját.

Hirdetés

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány önkéntes bohócdoktora, Csatai Gergő már évek óta járja társaival a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, és az állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal segítve a picik gyógyulását. Ezúttal nőnapi meglepetéssel készültek azoknak a hölgyeknek, akik a legkisebb betegek mellett teljesítenek szoglálatot.

– Hajnalban kimentünk a piacra, hogy kiválasszuk az ötven legszebb piros és hófehér tulipánt, amelyet a doktornénik és a nővérkék részére adtunk át személyesen nőnap alkalmából, egyben megköszöntük azt az áldozatot, amit naponta tesznek a beteg gyerekekért – mondta el az egyik önkéntes, Pataki Gergely.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség Bohócdoktorok nők