Hirdetés
Túl a városon 2018. március 8. 09:34

Kapitális bakot lőtt Bécsben Lázár János

Úgy tűnik Bécsben kevésbé vevők a magyar kormány migránsozó kommunikációjára. Lázár János miniszter által a városban készített videó igen csak kiverte a biztosítékot az osztrák politikusoknál.

Renate Brauner, Bécs nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnoka, bécsi lakos szerint Lázár János által megfogalmazott vádak nem igazak és idegenellenesek – ismerteti a hvg. A politikus így válaszolt Lázár János bécsi anti-imázsvideójára:

"Bécs város nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnokaként és büszke bécsi polgárként a leghatározottabban tiltakozom az ellen, ahogyan Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere, Lázár János a szülővárosomat egy videójában megjelenítette. Csodálkozunk és megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy politikus egy szomszédos országának fővárosát így becsmérli. A vádak tartalmilag nem állják meg a helyüket, és elszomorítóan idegenellenesek. Személy szerint csak azt kívánhatom a magyar városoknak, hogy olyanok legyenek, mint Bécs – a világon a legjobb életminőséggel rendelkező város."

A kancellária miniszter videója a Facebooknak is sok volt és letiltotta azt, igaz az anyag azóta már újra látható Lázár oldalán.

Barbara Novak, az SPÖ tisztségviselője is megszólalt az ügyben. Véleménye szerint tarthatatlan, hogy a magyar választási kampányba Ausztriát illetve Bécset is bele akarják keverni. Úgy tűnik, hogy miután Orbán Viktor pártja egy múlt heti helyi választáson katasztrofális vereséget szenvedett, nem riad vissza semmilyen eszköz használatától – fogalmaz közleményében Barbara Novak a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségével kapcsolatban, igaz, a várost konkréten nem nevezte meg.

Szerinte Lázár János kancelláriaminiszter videójában légből kapott állítások hangzanak el, amelyek részei rasszista és idegenellenes választási stratégiájuknak.

Barbara Novak közleményében jelzik: tiltakoznak az ellen, hogy rossz színben tüntessék fel az osztrák fővárost, valamint azonnali bocsánatkérést követelnek Lázár Jánostól.

„Nem hagyjuk, hogy a hivatalban lévő magyar kormány hamis állításokat terjesszen Bécs közbiztonságával kapcsolatban. Az SPÖ bécsi szervezete különösen büszke arra, hogy ebben a városban békében együtt élnek az emberek, és emellett mindig ki fognak állni. Aki azt gondolja, hogy egy választási küzdelmet emberek felbujtogatására kell építenie, rossz úton jár az” – zárul a közlemény.

Időközben a neten megjelentek a videót kifigurázó mémek, amelyeket a hvg gyűjtött össze és itt meg is nézheti azokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kampány Lázár János videó