Hirdetés
Szegeden 2018. március 7. 21:28

Elmesélik, hogyan követték az Orbán-cégek kamionjait

De beszélnek a Tiborcz-sztoriról, és arról is, hogyan találták meg Habony Árpád ázsiai cégét. Március 12-én Szegeden a Direkt36!

Hirdetés

A Direkt36 oknyomozó, tényfeltáró újságíróközpont, amelynek célja, hogy ellenőrizze a közhatalom gyakorlóit és befolyásolóit, és leleplezze a mindannyiunkat megkárosító visszaéléseket, feltárja a politikai korrupciós ügyeket. Amit megtudnak, arról szilárd tényeken alapuló cikkekben számolnak be.

Orbán, Habony és Tiborcz üzletei

A Direkt36 tavaly többek között feltárta az Orbán család rejtett állami üzleteit, bemutatta a Mol-vezér visszás befektetéseit, és megtalálta Habony Árpád ázsiai cégét. Közben korábbi cikkeiknek konkrét következménye is volt: hatósági és kormányzati vizsgálatok indultak miattuk, míg a Tiborcz Istvánról szóló cikksorozatuk több eleme is megjelent a súlyos csalásokat feltáró európai uniós OLAF-jelentésben.

Most Szegedre jönnek – nyitóképünkön balról Szabó András, Zöldi Blanka, Sáling Gergő, Vorák Anita és Pethő András –, és március 12-én, hétfőn este 6 órától a Grand Caféban várják az érdeklődőket. Zöldi Blanka, a Direkt36 újságírója lapunknak elmondta, a közönségtalálkozón mesélnek arról, hogyan végzik a munkájukat, hogyan zajlottak a legizgalmasabb oknyomozásaik, hogyan követték az Orbán-cégek kamionjait és hogyan derítettek fényt az orosz–magyar kapcsolatok új részleteire.

– Az est kötetlen beszélgetéssel ér véget, örömmel válaszolunk majd a kérdésekre – mondta Zöldi Blanka.

A hatalmat ellenőrző újságírás számára egyre szűkül a tér Magyarországon. A Direkt36 független működéséhez elengedhetetlen az olvasók támogatása, ezért is szerveznek rendszeresen közönségtalálkozókat.

A rendezvény bárki számára nyitott, de kérik, hogy az érdeklődők március 9-éig regisztráljanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Direkt36 Grand Café oknyomozás sajtó újságírás