Hirdetés
Túl a városon 2018. március 7. 17:48

A DK szerint a kamupártok miatt meg kellene vizsgálni az összes választási ajánlás hitelességét

A párt arra szólította fel a választási szerveket, hogy egyenként vizsgálják meg az összes, választási ajánlószelvényen szereplő aláírást.

Hirdetés

A párt ügyvezető alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy tucatjával állítottak jelölteket olyan pártok, amelyek négy éven át semmilyen érdemi tevékenységet nem folytattak, illetve csak a választás előtt pár hónappal alakultak.

Molnár Csaba, aki szerint a sok résztvevő a Fidesz érdekeit szolgálja, külön kiemelte, hogy Budapesten azokban a választókerületekben indulnak az átlagosnál jóval nagyobb számban a „kamupártok”, ahol négy éve a baloldal győzött. A baloldal erős fővárosi körzeteiben 30-40 jelölt, a Fidesz erős körzeteiben viszont kevesebb mint tíz indul, nehéz azt gondolni, hogy ez véletlen – fogalmazott, hozzátéve: ott nyüzsögnek a „kamujelöltek, ahol a Fidesz bajban van”.

A kampányfőnök elmondta: ha a DK alakíthat kormányt, zároltatják a választáson induló pártok ajánlóíveit, hogy megvizsgálhassák az azokon szereplő aláírások valódiságát.

Az EP-képviselő megjegyezte, olyan pártok is állítottak jelölteket, amelyeket a 2014-es választás idején bírsággal sújtottak, de azt nem vagy nem teljes egészében fizették be. Véleménye szerint miután a NAV nem tudta behajtani rajtuk a tartozást, az ügyészségnek kezdeményeznie kellett volna ezeknek a pártoknak a törlését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajánlószelvény Demokratikus Koalíció DK kampány Választás 2018