Hirdetés
Művház 2018. március 7. 16:44

Ismét keresik a szegedi szimfonikusok vezetőjét

Újabb pályázatot írtak ki a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára. A megismételt pályázatra április 11-ig lehet jelentkezni.

Korábban a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói tiszségével egyidőben írt ki a város a szimfonikusok vezetésére pályázatot. Az első határidőig – február elsejéig – ketten jelentkeztek a poszt betöltésére: Somorjai Péter szólamvezető és Kovács Péter hegedűművész.

A pályázók azonban nem feleltek meg mindenben a kiírásnak, ezért azt a február 16-i közgyűlés érvénytelennek nyilvánította azt, és új felhívás kiírását kezdeményezte, azonos feltételekkel: a pályázóknak legalább ötéves szakmai gyakorlat vagy hároméves előadó-művészeti szervezetben eltöltött vezetői gyakorlat szükséges.

A pályázónak rendelkeznie kell legalább egy nyelvvizsgával valamelyik világnyelvből, európai uniós állampolgársággal és büntetlen előélettel. Be kell mutatni többek között a személyes motivációkat, a megvalósítani kívánt művészeti koncepciót, konkrét, fejlesztési elképzeléseket, gazdasági stratégiát, kommunikációs és együttműködési terveket.

Az új pályázat benyújtásának határideje az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján történő közzétételtől – amely február 27. – számított 30 munkanap.

A benyújtási határidőt követő 30. napon, illetve az azt követő közgyűlés napján el is bírálják a pályázatokat. Az új igazgató július 1-én foglalhatja el a vezetői széket és a megbízása ötéves határozott időre szól.

A pályázat részleteit itt megtekintheti!

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!