Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 7. 11:30

Megszavazták a városi bérkompenzációs keretösszegeket

Emelkedett a minimálbér, valamint a garantált bérminimum összege, az önkormányzati cégek dolgozóinál jelentős bérfejlesztésre van szükség.

Hirdetés

A fizetésemelésre a költségvetés 500 millió forintot különített el, amelyből igyekeznek rendezni a béremelést, illetve enyhíteni az emelés következtében kialakult bérfeszültséget. A városi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága március 7-i reggeli ülésén tárgyalta az úgynevezett bérkompenzációs keret felosztására vonatkozó javaslatot. A rendelkezésre álló félmilliárd forintból 48 milliót tartalékba helyeznek, az összeg nagyobbik részét pedig hat önkormányzati cég, illetve a polgármesteri hivatal bérrendezésére fordítják.

Bérfejlesztésre a legtöbb pénzt a Szegedi Közlekedési Kft. kapja, valamivel több mint 200 millió forintot, 70 millió jut a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, 63 a Szegedi Fürdők és Sport Kft.-nek. A polgármesteri hivatal dolgozóinak béremelésére 75 millió forint szán az idén a költségvetés. A fent említett cégeknél, illetve a hivatalnál volt a legtöbb olyan dolgozó, akiket érintett a minimálbér 8,2 százalékos, és a bérminimum 12,1 százalékos emelése.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés fizetésemelés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Sport és Fürdők Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés