Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 7. 10:37

Így hazudik gátlástalanul a kormánypárti média

A Facebook-on jól futott a jobboldali kommentelők körében egy az Origoban, valamint a Pesti Srácok.hun megjelent írországi hír, amely szerint migránsok leromboltak Dublinban egy Lidl áruházat. Aztán kiderült, hogy nem is ezt történt, nettó hazugság az egész.

Hirdetés

Írországba is beköszöntött a tél, közel egy méteres hó esett, és extrém hideg volt. Az írek erre az időjárásra nem voltak felkészülve, a kocsikon nincs téli gumi, az önkormányzatok pedig nem rendelkeznek olyan eszközökkel, amivel eltakaríthatják a havat. Így elég nagy káosz alakult ki az országban. Néhány bűnöző úgy gondolta, kihasználja a helyzetet és Dublinban betörnek egy áruházba. Ehhez egy markológépet hívtak segítségül. Az árucikkek mellett egy bankautomatát is sikerült ellopniuk, igaz közben romba döntötték az áruházat.

A hír a kormánypárti média két éllovasában a PestiSrácok.hu-n és az Origoban már úgy jelent meg, hogy migránsok garázdálkodtak a városban és ők követték el a bűncselekményt. Azonban az igazság az, hogy hét ír és két litván állampolgár volt az elkövető, ez azonban valamiért nem fért bele a két jobboldali hírportál hírébe. Erről egy írországi magyarok által működtetett oldalon számoltak be az ott élők.

Az irorszagimagyarok.eu oldal egyik szerkesztője, egy Zoltán nevű fiatalember a Pesti Srácok figyelmét is felhívta a „tévedésre”. A Facebook-oldalukra írt hozzászólására, csak annyi választ kapott:

„Ki a f…t érdekel, hogy hol élsz, köcsög?”

Nekünk meg csak annyi kérdésünk van az üggyel kapcsolatban: A kormánypárti média elérte-e a pöcegödör alját, vagy még van lejjebb?!

(fotó: irorszagimagyarok.eu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hazugság Írország migráns
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés