Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Izraelben megépítenék a zsidóság saját Disneylandjét, Magic Kingdom lenne a neve
Színes 2018. március 6. 22:32 Forrás: MTI

Izraelben megépítenék a zsidóság saját Disneylandjét, Magic Kingdom lenne a neve

Zsidó hagyomány által ihletett nagy élményparkot terveznek a Negev-sivatagban lévő Dimóna szomszédságában a Jediót Ahronót nevű újság szerint.

A lap úgy tudja, az amerikai befektetők 400 millió dollárt szánnak a Magic Kingdom (Varázsbirodalom) nevű vidámparkra, amiben 2023-ra várható felépítése után hullámvasút szállítja majd a gyermekeket a látnivalók között.

A Mamsít régészeti park mellé, Dimóna határába tervezett 1000 holdas létesítmény Izrael legnagyobb vidámparkja lesz, és az orlandói Disney-parkot is felépítő amerikai ITEC vállalat készíti majd el. 

Tizenhat, a zsidó hagyomány által is ihletett látványossága lesz – mondta a parkról a lapnak Lea Malul, aki nyolc külföldi, angol, amerikai és dél-afrikai üzletembert nyert meg az ötletnek. 

A Biblia szellemében lesz benne Jákob lajtorjája, és egy hullámvasút, ami a zajos hétköznapoktól a békés szombatig tartó átmenetet fogja bemutatni. Olyan tervek is vannak, hogy két rabbi segítségével módosítanák az amerikai Disney-figurákat zsidó-izraelivé és ezek is láthatók lennének a parkban. 

A vidámpark mellett hatalmas látványfürdő, minigolfpálya és szállodák is várják majd a vendégeket, az egyik ötcsillagos tematikus szállodaként működik majd. Témája a világ közösségei lesznek, és így időről-időre átalakítják arculatát. Mellette olcsóbb, ifjúsági szállást is terveznek. 

A tervezők azt remélik, hogy később további hoteleket és vendéglőket is a közelbe vonz majd az izraeli Disney-birodalom, és ezek a létesítmények több ezer munkaalkalmat teremtenek a környéken élők számára. Az elképzelést éppen az utóbbi miatt lelkesen támogatja Dimóna polgármestere, Beni Biton és Jariv Levin turisztikai miniszter is. 

A tervezés és az engedélyek beszerzése várhatóan három évig, a kivitelezés pedig további három évig tart majd, úgyhogy 2023-ig biztosan nem kerül még fel Izrael nevezetességeinek térképére a sajátos, zsidó Disneyland.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Izrael Disneyland zsidóság vidámpark