Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. március 6. 13:05 Forrás: MTI

Razzia: minden ötödik buszon vagy teherautón találtak valamilyen szabálytalanságot

Csaknem négyszáz jogsértést állapítottak meg a rendőrök a teherautók és buszok egyhetes országos ellenőrzésén.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzésén a rendőrök február 26. és március 4. között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek. Az egyhetes akcióban az ellenőrzött járműveknél összesen 384 jogsértést állapítottak meg a rendőrök.

Azonnali közlekedési korlátozást tizenkét tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt hatvannyolc esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban ötvenöt esetben, míg az okmányokkal összefüggő jogsértések miatt huszonhét esetben kellett intézkedést lefolytatni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során alkoholfogyasztás gyanúja nem merült fel, húsz esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, míg 128 járművezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésénél két jármű vezetője gyorshajtott, míg vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt kilenc sofőrrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek.

A Tispol európai szintű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Ezen felül az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

(fotó: police.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rendőrség alkoholfogyasztás biztonsági öv gyorshajtás ORFK Országos Rendőr-főkapitányság Tispol
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés