Hirdetés
Túl a városon 2018. március 6. 12:17 Forrás: MTI

Letartóztatták az egyik lehetséges ungvári robbantót

Terrorcselekménynek minősítette a Kárpátalja megyei ügyészség a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi irodája ellen február 27-én elkövetett pokolgépes támadást. Az egyik feltételezett elkövetőt Ungváron 60 napra előzetes letartóztatásba helyezett az ungvári városi-járási bíróság.

Hirdetés

Az ügyről a sajtónak nyilatkozó Viktoria Popovics ügyészségi szóvivő közölte, a KMKSZ-székház elleni támadással azért foglalkozik az ungvári városi-járási bíróság, mert ennek a testületnek az illetékességi körébe tartozik a város területén elkövetett bűncselekmények vizsgálata. Hozzátette, a bíróság kedden dönt a robbantásos támadás két kropivnickiji illetőségű feltételezett elkövetőjének előzetes letartóztatásáról. A szóvivő azt is elmondta, hogy az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozza óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésük lehetősége nélkül. Jelezte, hogy az eljárást idegen vagyontárgy megsemmisítése és megrongálása címén indították, ehhez társította hétfőn az ügyészség a terrorcselekmény elkövetésének ügyét. Közlése szerint folyik a nyomozás és a gyanúsítottakat kihallgatása. A hatóságok egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, milyen indokból robbantottak a KMKSZ székházánál.

A Cserkasziban élő feltételezett robbantót hétfőn szállították Ungvárra, az ügyészség vele szemben is előzetes letartóztatást indítványozott. A KMKSZ-székház ellen február 27-én elkövetett támadás három feltételezett elkövetőjét vasárnap vették őrizetbe az ukrán rendőrség munkatársai.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: robbantás terrortámadás Ukrajna Ungvár