Hirdetés
Művház 2018. március 6. 12:06

Egy napra a hölgyeké lesz a TIK

Sminksarokkal, véradással, előadásokkal és önvédelmi oktatással is várják a hölgyeket csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Hirdetés

Március 8-án a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete az SZTE TIK Green Team társszervezésében nőnapi rendezvényt tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várnak, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt hívnak, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni.

Mi minden várja a hölgyeket csütörtökön délelőtt 10-től délután 4 óráig a TIK-ben?

Előadások
10:30:
Miért legyünk véradók? – Tápai Katalin
11.00: Miért fontos a női szűrés? – Mályvavirág Alapítvány
13.00:  Nőkről kívül, belül – Hajdu Éva előadása
14.00: Női lét, szexualitás – Kovács Szilvia pszichoterapeuta

Többek között önvédelmi oktatás keretében a középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
Egészségnevelők kalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára, valamint szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztanak és egy modellen bemutatják a helyes emlő önvizsgálatot.

A program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igénybe a hölgyek a sminksarokban.

A pszichiátriai klinika kreatívsarokkal jön el a TIK-be, míg a Tappancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából terápiás kutyák látogatnak a rendezvényre és tartanak bemutatót. A látogatókat képcsarnok is várja, ahol olyan nők történetét ismerhetik meg, akik sokat tettek a közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.

Ingyenes kerékpár állapotfelméréssel és gyors szervizzel is kedveskednek a résztvevőknek 12 órától egészen 14 óráig. Ezt követően pedig 16 óráig a rendezvény keretében véradást is szerveznek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: József Attila Tanulmányi és Információs Központ Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete Tappancs Állatvédő Alapítvány TIK