Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 6. 06:30 Forrás: MTI

Szőllősy László Mol Mester-M díjat kapott

Képgaléria
A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó elismerést. Köztük volt a Radnóti-gimnázium tanára.

Hirdetés

A Mol Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban megtartott hétfő esti ünnepségen tizenkettedik alkalommal jutalmazta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárultak a fiatalok sikereihez.

A sportszakemberek közül Haász Katalin budapesti műugróedző, Korponai István székesfehérvári öttusaedző és Módos János szigetvári birkózóedző – a londoni olimpián bronzérmes Módos Péter nagyapja – részesült elismerésben.

Ugyancsak díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat. Ezen a két területen olyan kiváló tanárok vehették át az elismerést, mint Kónya Marianna debreceni vegyész, kémiatanár, Simon Péter pécsi fizikatanár, Szőllősy László a Radnóti-gimnázium földrajz–történelem szakos tanára, Varga József kecskeméti matematikatanár, Halászné Veres Zsuzsa budapesti zongoratanár, Szücsné Dr. Harkó Enikő dunaújvárosi magyar nyelv- és irodalomtanár, valamint Törökné Csécs Lenke debreceni néptáncpedagógus.

A díjakat a Mol vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron, az alapítvány jószolgálati nagykövete, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel, a Muzsikás Együttes alapító tagja adta át.

A Mol Új Európa Alapítvány szakmai elismerésére korábbi tanítványaik jelölhették az edzőket és a tanárokat. A beérkezett csaknem ezer jelölés közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három edzőt, aki átvehette az egymillió forintos tiszteletdíjjal járó, 2017. évi Mol Mester-M díjat.

A Mol Mester-M díj (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mol Mester-M díj Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Szőllősy László
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés