Hirdetés
Túl a városon 2018. március 5. 22:05 Forrás: MTI

Donald Trump szerint nagyon jó az esély a közel-keleti béke megteremtésére

Az amerikai elnök a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel a Fehér Házban hétfőn tartott megbeszélések előtt fogalmazott így újságíróknak. 

Trump úgy gondolja, a palesztinok visszatérnének a békefolyamatról folytatandó tárgyalásokhoz. 

A Fehér Ház Ovális Irodájában az izraeli kormányfő elismerően szólt arról, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Erre a döntésre „népünk örökkön emlékezni fog” – fogalmazott Netanjahu.

Trump elmondta, hogy fontolgatja jelenlétét a követség ünnepélyes megnyitóján, amely májusban várható. „Ha tehetem, elmegyek” – mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Az újságírókkal tartott rövid beszélgetésen Donald Trump utalt arra, hogy szerinte „nagyon jó az esély” a közel-keleti béke megteremtésére, ugyanakkor úgy vélte, hogy ez a békemegállapodás „a lehető legnehezebb” lesz. „Nagyon keményen dolgozunk, és nagyon jó az esély” – tette hozzá.

Benjamin Netanjahu azt hangoztatta, hogy a Közel-Keleten a legnagyobb kihívást Irán jelenti. „Iránt meg kell állítani”, mert szerinte Teherán „nem adta fel nukleáris ambícióit” – fogalmazott.

Az izraeli kormányfő az amerikai fővárosban részt vesz és beszédet mond az egyik legnagyobb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai Izrael Közpolitikai Tanács (AIPAC) szokásos évi konferenciáján.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump Egyesült Államok Benjamin Netanjahu Irán Izrael Jeruzsálem Palesztina Tel-Aviv