Szegeden 2018. március 5. 20:28

Új magyar népmese: Orbán és a több mint negyven rabló

Képriport
Szegeden vonultak fel a Nők a változásért elnevezésű mozgalom tagjai és a szimpatizánsai, hogy felhívják a figyelmet: a többség kormányváltást akar.

Hirdetés
Hirdetés

A tavaly létrehozott mozgalom szervezésében hétfő délután vonultak fel a Kárász utcán és a Dugonics téren azért, hogy felhívják a figyelmet: az ország többsége változást akar. A mozgalom alapítója Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagja mellett a vonulók között ott volt a szocialista párt két országgyűlési képviselőjelöltje Szabó Sándor és Joób Márton is.

Tíz magyarból négy szegénységben él és Magyarország az unió legigazságtalanabb országa, köszönhetően az Orbán-kormánynak – mondta Gurmai Zita a vonulás egyik állomásán, a Dugonics téren. A politikus szerint miközben Mészáros Lőrinc bankszámlája hízik, a kormányfő veje, Tiborcz István milliárdokkal gazdagodik, addig az átlag magyarok egyre inkább elszegényednek. Hazánkban az emberek várható életkora csökken, még Románia és Bulgária is megelőz bennünket – tette hozzá.

A politikus szerint az elszegényedő országot egy erőszakos, agresszív kormány vezeti. Ez a kormány erőszakot követ el a közalkalmazottak, a szegények, az idősek, a fiatalok és a nők ellen. Éppen ezért indították el a Nők a változásért programot, hogy felhívják a figyelmet a kiszolgáltatott rétegekre, elsősorban a nőkre, akiket a jelenlegi kormány nem becsül meg. Gurmai Zita kiemelte, az Orbán-kormány nem csak a légkört mérgezi, hanem az emberek lelkét is. Ezért kell ellenük felemelnie mindenkinek a szavát. A mozgalom arra hívja fel „a vak komondorok és a nőket lebecsülő házelnök, valamint más kormánypárti politikusok figyelmét”, hogy a nőknek alapvető szerepük van a magyar társadalomban és fontos, hogy minden nő az lehessen, aki lenni akar és ehhez az államnak kell segítséget nyújtania.

Az emberek többsége változást akar – folytatta a szocialista politikus, meg akarják állítani Orbán Viktor és a több mint negyven rabló ámokfutását. Felelős kormányra van szükség és nem egy felelőtlen rablóbanda garázdálkodására – zárta sajtótájékoztatóját Gurmai Zita.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő a közelgő nőnap apropóján kiemelte, nem csak ezen a napon kell a hölgyekre odafigyelni. 161 évvel ezelőtt 40 ezer New York-i textilgyári munkásnő követelt egyenlő bánásmódot, egyenlő jogokat, egyenlő fizetéseket. Sajnos ma Magyarországon van még mit tenni a nők egyenjogúságért, megbecsüléséért. Az Orbán-kormány sem szavaiban, sem tetteiben nem becsüli a nőket és ezen változtatni kell! – mondta Szabó.

Joób Márton szintén a nők megbecsüléséről beszélt. Sok férfi elfelejti, mit adnak a nők nekik, pedig nélkülük félemberek lennénk – mondta. Szerinte ez a mozgalom alkalmas arra, hogy erre irányítsa a figyelmet.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját az eseményről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: esélyegyenlőség Fidesz Gurmai Zita Joób Márton MSZP Orbán Viktor Szabó Sándor Választás 2018