Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 5. 13:05 Forrás: MTI

Tizenegyezren kapnak pénzt az OTP-től

Önnek is utal vissza a bank?

Hirdetés
Hirdetés

Az OTP Bank vállalata, hogy a korábbi kamatszámítási gyakorlata miatt 11 ezer fogyasztónak visszatérít több mint 19 millió forintot, valamint oktatási kampányt indít a hitelkártyákról a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a bank kötelezettségvállalását. A GVH hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben jogsértést nem állapított meg, így bírságot sem szabott ki.

A GVH azt vizsgálta, hogy a pénzintézet – 2012. január 1-jétől 2013. december 18-áig – megfelelő tájékoztatásokat tett-e közzé a hitelkártyája használatához kapcsolódó kamatmentes visszafizetés lehetőségeiről, figyelemmel a türelmi időszakon túli visszafizetéseknél szükségessé váló kamatfizetésre a következő elszámolási időszakban történő vásárlások után is a 2016. június 20-áig érvényesülő kamatszámítás alapján. A GVH azért fogadta el a pénzintézet vállalásait, mert az OTP már a versenyfelügyeleti eljárás vizsgálati szakában benyújtotta kötelezettségvállalási nyilatkozatát, amely jelentősebb idő és erőforrás megtakarítást tett lehetővé.

Egy kötelezettségvállalási nyilatkozat elbírálásakor a GVH elsődleges célja a közérdek hatékony védelmének biztosítása. A hivatal szerint kötelezettségvállalással hatékonyabban érhető el, hogy a vállalkozás összhangba hozza magatartását a jogszabályi rendelkezésekkel, és a döntés egyúttal iránymutatást ad más piaci szereplők számára.

Ön is kapott vissza pénzt? Amíg ez megtörtént mivel és meddig hitegették? Mennyit kellett reklamálnia? Várjuk élményeit: info@szeged.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: OTP Gazdasági Versenyhivatal GVH