Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gyurcsány a Czeglédy-ügyről: Rend és igazságosság csak akkor lesz az országban, ha ez a „mérhetetlenül korrupt, alapvetően köztörvényes hatalom megbukik”
Szegeden 2018. március 5. 12:24 Forrás: MTI

Gyurcsány a Czeglédy-ügyről: Rend és igazságosság csak akkor lesz az országban, ha ez a „mérhetetlenül korrupt, alapvetően köztörvényes hatalom megbukik”

Szegeden a járásbíróság előtt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció és partnerei azért dolgoznak, hogy visszatérjen a jogszerűség, a tisztesség Magyarországra.

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc a Szegedi Járásbíróság épülete előtt – ahol majd Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása ügyében dönt a nyomozási bíró – tartott sajtótájékoztatóján elmondta, rend és igazságosság csak akkor lesz az országban, ha ez a „mérhetetlenül korrupt, alapvetően köztörvényes hatalom megbukik”. A pártelnök úgy fogalmazott, „Orbán Viktor és pártja gyáva”, mert a politikai küzdelmet azon kívüli eszközzel, az igazságszolgáltatással kívánja befolyásolni.

Amikor arra próbálják rávenni Czeglédy Csabát, hogy hamisan tanúskodjon, bűncselekményt követnek el. Nem fog következmények nélkül maradni, hogy „Orbán átkozott rendszerével szemben küzdőket hamis tanúzással próbálják befeketíteni” – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Az új demokratikus kormány nem fogja megengedni, hogy „mindaz a gazemberség és jogtalanság, amit megtettek” következmények nélkül maradjon – mondta a politikus. Hozzátéve: ezek a következmények azonban jogszerűek és jogállamiak lesznek.

Gyurcsány Ferenc kifejtette, bár Czeglédy Csaba ügye látszólag egy köztörvényes büntetőügy, de a kormány és a kormánypárti sajtó ebből politikai kérdést csinált. Minden alap nélkül azt a hamis látszatot kívánják kelteni, hogy Czeglédy Csabának köze van a demokratikus pártok finanszírozásához, gyanúsítása mögött tiltott pártfinanszírozás is ott van.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Főügyészség január 26-án újabb nyomozásra jelölte ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályát. Az eljárásban újabb bűncselekmény az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett gazdasági csalás bűntettének megalapozott gyanúja merült fel.

A politikust független képviselő-jelöltként csütörtökön délután vették jogerősen nyilvántartásba a Vas megyei 1-es számú választókerületben. Ezért az ügyészség döntött a nyomozás felfüggesztésesről, megszüntette a gyanúsított előzetes letartóztatást. Miután a legfőbb ügyész indítványára – amely az újabb bűncselekményre is kiterjedt – a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Czeglédy Csaba Demokratikus Koalíció Gyurcsány Ferenc Választás 2018 Szegedi Járásbíróság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés