Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. március 3. 16:29

Honecker és Brezsnyev csókja a Reök-palotában

Megnyitották a „hetedik termet” a REÖK Hérics-kiállításán: Honecker és Brezsnyev szóviccel spékelt csókja látható az eddig lezárt szobában.

Hirdetés

Nyolc új alkotással bővült Hérics Nándor grafikusművész népszerű kiállítása a Reök-palotában. A művészet szabaddá tesz című tárlat izgalmas és látványos neonszobraira, amelyek hol sejtelmes piros, hol kék-zöld árnyalatokba vonják a palota egyébként steril termeit, eddig is rengetegen voltak kíváncsiak.

Most azoknak is érdemes lesz visszatérni, akik már látták a világító csodaszarvast vagy a guminő Szabadság-szobrot, esetleg szemügyre vették már a kihívó módon keresztbe vetett lábú neonszéket és a kék kontúrokkal feltűnést keltő nappali-vázat is.

Nátyi Róbert kurátor és Hérics Nándor ugyanis most új művekkel bővítette az egyébként is közel 250 alkotást számláló kiállítást. Az eddig lezárt termet játékosan „A hetedik szobának” nevezte el a művész, utalva ezzel a Kékszakáll-történetre. A második emeleten található számtalan, magyar rock-, punk- és beattörténethez kapcsolódó, zenei plakátgrafika utáni szobában humorral fűszerezett alkotásokat láthatnak az érdeklődők.

Március 6-án, kedden 17 órakor maga Hérics Nándor vezeti körbe a teljes kiállításon az érdeklődőket.

A fúvós hangszereket ábrázoló neon-objektek mellett más témában is állítottak ki műveket. Lekerült a műteremből Szegedre például egy kép, ami Honecker és Brezsnyev ikonikus szájcsókját ábrázolja, rajta a Revolution neon-feliratba pedig csempészett egy szóviccet is a művész. Egy másik, kedves képen egy neonkutya ugatja a festett holdat.
A kiállítás március 18-ig látható a REÖK-ben. A zárás után, homlokzatfelújítás miatt két hónapig nem szerveznek tárlatot a palotában. A Fesztivál Jegyiroda ezalatt is zavartalanul üzemel.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás REÖK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés