Hirdetés
Túl a városon 2018. március 3. 13:11

Most lett hivatalos: letette az esküt Márki-Zay Péter

Díszközgyűlésen tette le hivatali esküjét Hódmezővásárhely új polgármestere.
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi beszédében újra elmondta, „a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét”. Majd bocsánatot kért ellenfelétől, Hegedűs Zoltántól, ha megbántotta volna.

De ezt is mondta:

„ugyan párt nélkülinek mondom magam, de valójában az ország legnépesebb virtuális pártjába tartozom. Ebbe a pártba azok a csalódott fideszesek tartoznak, akik nem lopnak. Akik nem akarnak 20 ezer migránst pénzért beengedni az országban. Akiknek nincsen kastélya. A közelgő választásokon ezt a pártot fogom képviselni, tisztességes, becsületes magyar embereket.”

Márki-Zay Péter szerint a polgármesteri poszt mellett lesz egy másodállása is: a pártoknak országosan is össze kell fogniuk követve Hódmezővásárhely példáját, „csak így lehet véget vetni a korrupciónak, és csak így lehet megváltoztatni a politikát.”

A polgármester egyik legfontosabb választási ígérete, az építményadó eltörlése kapcsán azt mondta, hogy a mostani állás szerint ez 2019-ben lehetséges.

Márki-Zay Péter elmondta, a költségvetés átvizsgálva találtak 3,8 milliárd forint adósságot.

A tartalékok kapcsán 400 milliós összegről volt szó, de ennek csak a nyolcadával rendelkezik a város, mert a forrásokat a kampány során elhasználták. Márky-Zay elmondta, ha még fel tudnak szabadítani forrásokat, akkor a 101 négyzetméter alatti házak esetén már idén eltörölhetik az építményadót.

A város alpolgármestere az MSZP-s Kis Andrea lett.

(fotó: Hódmezővásárhely Önkormányzatának honlapja/VTV Vásárhely)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter polgármester