Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 3. 12:35 Forrás: Szeged Televízió

Szuperhősökkel gyűjt speciális játszótérre a szegedi Gemma Fejlesztő Iskola

Hétmillió forint kell ahhoz az iskolának, hogy a fogyatékkal élő gyerekek is önfeledten játszhassanak a saját játszóterükön.

Hirdetés

Kampányt indított a Gemma Fejlesztő Iskola, hogy megvalósuljon az álomuk: egy nekik való játszótér. Gondozottjaikat szuperhősökként mutatják be a közösségi oldalukon. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy diákjaik fogyatékosságuk ellenére nem pusztán elfogadásra vágynak, de igazi példaképek, valódi szuperhősök is.

Tápai Virág 16 éves. Mozgás-, beszéd- és gondolkodásfejlődése akadályozott. Mindennapjait kerekesszékben tölti. Ő a Gemma iskola egyik szuperhőse. Az intézmény meseszerű kampányának célja, hogy gondozottjaik bemutatásával is segítsék a gyerekek egyik régi álmának megvalósítását.

Szeretnénk majd mi ide egy olyan játszóteret, amiben lehet mozgássérülteknek és nem mozgássérülteknek is játszani! – mondta a Szeged Televíziónak az iskola egyik diákja.

Van egy-két hinta ugyan az udvaron, de ezt nem mindenki tudja használni. Az iskola abban bízik, hogy közösségi összefogással összegyűlik az a hétmillió forint, amelyből elkészül egy speciális burkolat és megvásárolhatják azokat az eszközöket, amelyeket a fogyatékkal élő gyermekek is nagy örömmel használhatnak. Kilenc hinta már biztosan lesz, ebből a gyártó hármat felajánlott. A teljes összegnek eddig a fele áll rendelkezésre.

Sok kicsi sokra megy. Ezer forint is számít, játszóterünk belőle lesz és sok-ok gyerekmosoly. Bízom benne, hogy nagyon sokan fognak csatlakozni a kampányunkhoz. Nem csak anyagilag tudnak támogatni minket, fut közben a kupakgyűjtő akciónk is, ennek a bevétele is mind a játszótérre fog menni, továbbá az adó 1%-ot is erre szeretnénk majd fordítani – mondta a tévének Péntek Imréné, az iskola igazgatója.

A Gemma Központ Facebook-oldalán lehet nyomon követni a háromhónapos kampányt, ahol kéthetente bemutatják az újabb és újabb szuperhősöket, akik játékos feladatokat is adnak. Ezen a héten Tápai Virág azt kérte, adjon mindenki egy nagy cuppanós puszit annak, akit szeret, a fotót pedig osszák meg az oldalon. Ezzel hívta fel a figyelmet az adománygyűjtésen kívül arra is, milyen kevés idő jut szeretetünk kifejezésére.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját a témáról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gemma Fejlesztő Iskola iskola gyerekek fogyatékosság fejlesztés adomány gyűjtés játszótér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés