Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 3. 10:14 Forrás: MTI

Indítványozni fogja az őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását az ügyészség

A NAV nyomozói péntek este vették őrizetbe Czeglédy Csabát Szombathelyen, és már vissza is hozták Szegedre. 

Hirdetés

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szombaton közölte: a főügyészség elrendelte a büntető eljárás folytatását a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus ügyében, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát pénteken.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása szombaton megtörténik a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül fogja indítványozni a főügyészség gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt – tudatta a csoportvezető ügyész.

A továbbfolytatott eljárásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói péntek este vették őrizetbe Czeglédy Csabát. 

Ezt a tájékoztatás szerint az indokolta, hogy a jogerősen korábban adócsalásért elítélt gyanúsítottnál az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsítása, a szökés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennállnak. Az őrizetbevételt indokolta az is, hogy a terhelttel szemben egy eddig a gyanúsításban nem szereplő újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült. Az újabb bűncselekmény ügyében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte el tavaly novemberben. 

A két nyomozás egyesítése után a főügyészség az eljárásra a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást a NAV a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folytatja, mivel Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, az eljárás nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból csütörtök este szabadult, így alig több mint 24 órát töltött szabadlábon.

Czeglédy a szabadon töltött egy nap alatt többször, több helyen elmondta: nem akar megszökni és áll a bírósági eljárás elé, kész arra, hogy tisztázza magát a vádak alól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Czeglédy Csaba börtön előzetes letartóztatás Legfőbb Ügyészség Választás 2018 ügyészség Polt Péter Csongrád Megyei Főügyészség NAV
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés