Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A fideszes Budai Gyula szerint az NVB a jogszabályok szerint járt el, amikor felfüggesztette Czeglédy mentelmi jogát
Túl a városon 2018. március 2. 21:07 Forrás: MTI

A fideszes Budai Gyula szerint az NVB a jogszabályok szerint járt el, amikor felfüggesztette Czeglédy mentelmi jogát

A politikus szerint Nemzeti Választási Bizottság döntését követően újra a legfőbb ügyész térfelén pattog a labda.

Hirdetés

A Fidesz szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor úgy döntött, felfüggeszti Czeglédy Csaba mentelmi jogát. 

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a bizottság pénteki ülése után, sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának, ugyanis a baloldalhoz köthető bizottsági tagok egyértelműen a mentelmi jog fenntartása mellett érveltek. Ez bizonyítja, hogy Czeglédy Csaba továbbra is ezer szállal kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz – vélte.

Értékelése szerint a bizottság a hatályos jogszabályok szerint járt el. Egyértelműen megállapítható, hogy egy sokkal korábban indult ügyről van szó, és nincs összefüggésben Czeglédy Csaba képviselő-jelöltségével, jelöltté válásával – mondta a kormánypárti politikus.

Hozzátette: az ügy menete egyértelmű, a legfőbb ügyész indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését, az ő térfelén pattog a labda, neki kell indítványt tennie a bíróságnak a kényszerintézkedés elrendelésére, illetve a felfüggesztett nyomozás folytatására.

Budai Gyula kiemelte: egy ilyen súlyú bűncselekménynél, ahol több mint 6,3 milliárd forint az elkövetési érték, teljesen indokolt a kényszerintézkedés, és innentől azok a jogi kiskapuk, amelyek a képviselő-jelöltté válással lehetőséget biztosítanak Czeglédy Csabának az előzetes letartóztatás felfüggesztésére, megszűnnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budai Gyula Czeglédy Csaba Fidesz Legfőbb Ügyészség mentelmi jog MSZP Nemzeti Választási Bizottság ügyészség Választás 2018 DK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés