Hirdetés
Túl a városon 2018. március 2. 17:17 Forrás: MTI

Valaki nagyon bevásárolt Picassóból Londonban, tízmilliárdokat költött a festményekre

A spanyol zseni tizenhárom művét vásárolta meg ugyanaz a vevő a héten a Sotheby's és a Christie's aukciósházak londoni árverésein. Kiléte ismeretlen.
Hirdetés

A londoni művészeti tanácsadó, aki egy gazdag ügyfél nevében licitált, 113 millió fontot fizetett a műalkotásokért – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja. 

Harry Smith, a Gurr Johns művészeti tanácsadó cég elnök-vezérigazgatója négy Picasso alkotást vett meg a Sotheby's szerda esti londoni árverésén, köztük a festő francia múzsájáról és szeretőjéről, Marie-Thérese Walterről készült Femme au Béret et a la Robe Quadrillée (Nő sapkában és kockás ruhában) című portrét, amelynek leütési ára 49,8 millió font, vagyis 17,6 milliárd forint volt.

Előző nap Smith a spanyol festő kilenc másik művét vette meg a Christie's árverésén.

Harry Smith nem fedte fel megbízója kilétét, csupán annyit közölt, hogy a képzőművészet világa újra szerelmes lett Picassóba. A spanyol festő iránti érdeklődést tovább fokozta a londoni Tate Modern múzeum közelgő Picasso-kiállítása, amely az első önálló Picasso-tárlat az intézményben.

(fotó: Picasso Femme au Béret et a la Robe Quadrillée /Nő sapkában és kockás ruhában/ című festménye egy galériában) - standard.co.uk)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árverés aukció festészet Picasso