Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 2. 16:55 Forrás: MTI

Terrortámadás érte Burkina Faso katonai főparancsnokságát és a francia követséget 

A harcokban megöltek hét embert és megsebesítettek mintegy ötvenet Ougadoudouban.

Hirdetés

A támadásokat robbantással kezdték Burkina Faso fővárosának központjában délelőtt a hadsereg főparancsnokságának épületénél, utána ostromolták meg Franciaország nagykövetségét is. A támadók hátizsákos, arcukat elfedő fegyveresek voltak. 

A francia nagykövetség a Facebookon tudatta, hogy ostrom alatt áll, akárcsak a helyi Francia Intézet, és azt tanácsolta, hogy mindenki rejtőzzön el. Pár órával később Párizsban a francia külügyminisztérium közölte, hogy a veszély elhárult mind a követségen, mind az intézetben. 

A Burkina Fasói kormány szóvivője a közszolgálati tévében péntek délután bejelentette, hogy a támadók a főparancsnokságnál öt embert öltek meg, a francia nagykövetségnél pedig két csendőrt.

A támadók közül négyen vesztették életüket eddig a harcokban. Jelenleg a megtámadott épületek környékén katonák és a biztonsági erők emberei további támadók után kutatnak. Hogy hány terrorista vett részt az akciókban, egyelőre nem tudni.

Burkina Fasóban – más nyugat-afrikai országokhoz hasonlóan – dzsihadista terrorcsoportok már több akciót hajtottak végre, legutóbb tavaly augusztusban 18 emberrel végeztek az ország fővárosában, Ougadoudouban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Burkina Faso Franciaország nagykövetség terrorizmus terrortámadás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés