Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. február 28. 17:41

Márton Anita: érem és országos csúcs a cél Birminghamben

Csütörtökön kezdődik a fedettpályás atlétikai világbajnokság. A szegedi Márton Anita jó formában érzi magát.

Hirdetés

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes súlylökő kedden az MTI-nek elmondta, a dobogóra kerülés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres egyéni legjobbját, amely egyben magyar rekord.

Szinte teljes lesz a mezőny, csak a címvédő amerikai Carter hiányzik. Tizenhatan leszünk, és az új lebonyolítási rend szerint egyből döntőt rendeznek. Három kísérlet után a legjobb nyolc lökhet még kettőt, majd a legjobb négy marad az utolsó sorozatra.” – nyilatkozott Márton Anita, aki 18,87 méteres idei legjobbjával második a vb nevezési listáján.

A Békéscsabai AC versenyzője kiemelte: a világranglista éllovasa, a jamaicai Thomas-Dodd (19,05 méter) és a világbajnok kínai Kung Li-csiao mellett a lengyel Guba (18,77 méter) lesz a legnagyobb ellenfele az éremért.

A 2016-os portlandi fedett vb-n 19,33 méteres országos csúccsal második atléta hozzátette, a felkészülése megfelelően sikerült, jó formában érzi magát.

„A hétvégi téli dobó ob-n szerettem volna egy kicsit jobb eredményt elérni, de egyik lökésbe sem sikerült beletalálnom. A tegnapi edzésem viszont nagyon jól sikerült, az edzéseredményeim alapján összességében előrébb tartok, mint tavaly ilyenkor” – fogalmazott.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált:
- 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 méter - országos csúcs),
- 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 méter - országos csúcs), és negyedik a pekingi vb-n (19,48 méter - országos csúcs).
- 2016-ban ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 méter - országos csúcs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 méter - országos csúcs).
- Tavaly újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió Márton Anitával készített friss riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atlétika Márton Anita súlylökés világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés