Hirdetés
Túl a városon 2018. február 28. 17:30

Leszavazták a kormánypártiak: nem foglalkozhatott az Elios-üggyel a nemzetbiztonsági bizottság

Már a napirend témáiról, illetve azok sorrendjéről is vita alakult ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén.

Hirdetés

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke nem értett egyet a Molnár Zsolt MSZP-s bizottsági elnök által kezdeményezett napirenddel.

Molnár Zsolt azt mondta: az ülésen az aktuális ügyek között az Elios-ügyről is szerettek volna tájékozódni, ezért kezdeményezte, hogy a bizottság kérje be az arról szóló OLAF-jelentést. Ezt viszont a kormánypárti többség leszavazta.

A testület kormánypárti többsége végül a Németh Szilárd által javasolt napirendet szavazta meg, amelyen csak egy közbeszerzési eljárás alóli mentesítés és egy panaszügy, továbbá Tóth Eszter Máriának, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatóhelyettes-jelöltjének meghallgatása szerepelt.

A kormánypárti képviselők továbbra is a bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett jelenlétét kifogásolták. Németh Szilárd azt mondta: a Fidesz-KDNP továbbra sem járul hozzá, hogy Szél Bernadett jelenlétében tájékozódjanak a migrációval, illetve Soros Györggyel kapcsolatos ügyekben "titkos, bizalmas, minősített információkról".

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!