Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabadtéri kondipark, kerámia-mánia, Xbox: szabadidős programokkal előzi meg a bűnt a Béke utcai iskola
Szegeden 2018. február 27. 21:33

Szabadtéri kondipark, kerámia-mánia, Xbox: szabadidős programokkal előzi meg a bűnt a Béke utcai iskola

Képgaléria
Szabadtéri kondipark, kerámia-mánia, Xbox: szabadidős programokkal előzi meg a bűnt a Béke utcai iskola
Több mint 7 millió forintot nyertek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán, amit arra fordítottak, hogy megteremtsék a lehetőségét, hogy a diákjaik értelmesen tölthessék a szabadidejüket.

Hirdetés

Sikeresen pályázott tavaly a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnál a Jövő iskolája a Béke utcában című bűnmegelőzési projekttel a szegedi Béke utcai Általános Iskola Alapítvány, így 7.700.000 forintot fordíthattak az iskolában egy olyan programra, aminek célja, hogy megmutassa a gyerekeknek, miként tudják értelmesen eltölteni a szabadidejüket.

A cél, hogy az egyik legérzékenyebb korban tudjanak alternatívát mutatni a diákoknak a csavargás és egy esetleges elkallódás, rossz társaságba keveredés ellen.

A sikeres pályázat eredményeként az iskolában mostanra létrehoztak egy kültéri kondiparkot az udvaron, kerámia-mánia néven kerámia készítő műhelyt és szakkört indítottak, de van már gyöngyfűző klub is. Mostanra rendszeresen szerveznek táncházhat, és van drámapedagógiai szakkörük: ezeknek az egyik fő célja a rossz magatartású vagy hátrányos helyzetű tanulók bevonása a foglalkozásokba. Filmklubot és olvasóklubot is indítottak, amihez több mint száz új könyvet is beszereztek.

Ezeken túl vett az iskola egy Xbox Kinectet és hozzá több játékprogramot is, amikkel a hagyományos testnevelésóráknál és sportfoglalkozásoknál kétség kívül könnyebben veszik rá a gyerekeket a testmozgásra. A pedagógusok szerint ennek a programnak nem elenyésző hozadéka, hogy a gyerekek szabadon ugrálhatnak, kacaghatnak hangosan, levezetve ezáltal az öt-hat-hét órai tanulás miatti stresszt, feszültséget.

Az iskola alapítványa eddig úgy tapasztalta, hogy a diákok lelkesen próbálták ki az új lehetőségeket, és a szülők részéről is számtalan pozitív visszajelzés érkezett. Szerintük ezzel elkezdődött valami, amivel jobbá tehető a gyermekek élete.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskola oktatás Béke Utcai Általános Iskola gyerekek pályázat bűnmegelőzés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés