Hirdetés
Túl a városon 2018. február 27. 15:48

Mészáros Lőrinc megveszi a budapesti Gellért szállót is

A zoom.hu ír erről, egymástól független iparági forrásaikra hivatkozva. A hotel mellett a Gellért-fürdőt is kinézték Mészárosék.
Hirdetés

A Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Konzum Nyrt. tulajdonába kerülhet Budapest patinás-legendás szállodája, a Gellért – tudta meg a zoom.hu.

Mint írják, a hírt több, egymástól független iparági forrásuk is megerősítette. Bár ezek a források az adásvételben résztvevő Mészáros-céget még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni, de a lap szerint könnyen kitalálható, hogy a Konzum lesz az. 

Tavaly év végén ebbe a cégbe szervezték egybe a felcsúti polgármesterhez köthető szálloda- és hotelkomplexumokat, a többi között a teljes Hunguest Hotels-láncot. Az ügylet eleme volt, hogy a Konzum PE Magántőkealap – ami mögött Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc áll – számos üzletrész apportjával tőkét emelt a Konzum Nyrt.-ben. Így a céghez került a 14 belföldi szállodát tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., a Holiday Resort GmbH apportjával pedig az osztrák síparadicsomban működő Hotel Relax Resort Kreischberg wellnesshotel is. Emellett a Wellnesshotel Építő Kft. tulajdonában lévő egerszalóki négy csillagos Hotel Saliris Resort, valamint a muraui Ferien Hotel apportjáról is döntött az igazgatóság.

Ennek a végeredménye az lett, hogy közvetett módon a Konzum tulajdonába került 18 magyarországi és további 5 külföldi szálloda, amivel Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb szállodaláncát hozták létre.

Ennek a birodalomnak a része egyébként már a szegedi Forrás és az Aquapolis is, aminek megvásárlásáról egy hónapja adtunk hírt.

És a lap forrásai szerint ennek a birodalomnak, egész pontosan a Hunguest Hotels részeként látnák szívesen Mészárosék egy nagyobb felújítást követően a régi fényében ragyogó Gellért hotelt is, hiszen egyelőre nincs emblematikus, kifejezetten nagy presztízsű szállodájuk a fővárosban.

Azt, hogy mikor cserél tulajdonost az egyébként a világörökségi budai látkép részét képező hotel, és mekkora a vételár, egyelőre nem tudni, a Zoom egyik forrása annyit jegyzett meg: az biztos, hogy a főváros patinás szállodáját régóta szeretnék eladni. Ennek egyik oka lehet, hogy kívül-belül komoly felújításra szorul az épület, amibe már 20 éve is belevágott egy befektető, végül sikertelenül.

A lap szerint Mészáros Lőrincék szívesen megvennék a szálloda melletti világhírű Gellért Gyógyfürdőt is, ami viszont már sokkal nehezebb ügy, és a forrásaik is nehezen tudják elképzelni, hogy sikerüljön, ehhez ugyanis a vásárlóknak meg kellene egyezniük az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.-vel, aminek viszont nem áll érdekében eladni a jól menő, nyereséges fürdőt.

(fotó: booking.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Mészáros Lőrinc hotel Hunguest Hotels Konzum szálloda szállodalánc