Hirdetés
Szegeden 2018. február 27. 12:18

Folyamatosan küzdenek a hóval a munkagépek

Képriport
Hétfő este óta tizenöt munkagéppel és egyéb eszközökkel folyamatosan takarítja a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. a szegedi utakat, járdákat. A munka egy kicsit kilátástalannak tűnik, mivel folyamatosan jön ez égi utánpótlás, az előrejelzések szerint kedd estig fog esni a hó.
Hirdetés

Hétfő este 8 órakor indultak neki a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkagépei, hogy járható utakat biztosítsanak az autósoknak és a gyalogosoknak. Makrai László, a cég igazgatója elmondta azért este kezdték a munkát, hogy minél kevésbé akadályozzák a közlekedést a munkagépek. Jelenleg is folyamatosan dolgoznak az utakon, igaz jelenleg egy kicsit kilátástalan munkát végeznek, mivel letolni nem tudják a havat az útról, a sózás meg nem igazán hatékony, mivel fagypont alatt van a hőmérséklet. De azért teszik a dolgukat – mondta az igazgató.

Makrai László hozzátette, a munkagépek az utakról azért nem tudják letolni a havat, mivel akkor a kiszórt sót is eltávolítanák. Az is probléma, hogy a tolólapok alsó része hiába van gumiból, a kiálló csatornafedelekben így is kárt tehetnének, így csak bizonyos szakaszokon használhatók a tolólapok.

A rendelet szerint a cégnek először a tömegközlekedési útvonalakat kell letakarítaniuk, ezt követően a megállók következnek. Ezt a munkát egy vállalkozó segítségével már el is végezték. Emellett munkagépekkel és kézi erővel folyamatosan takarítják a kerékpárutakat és a járdákat.

Makrai László arra hívta fel a figyelmet, hogy a házak, üzletek előtti járdaszakaszok takarítása és síkosságmentesítése a tulajdonosok feladata, arról mindenkinek gondoskodnia kell.

Kedd délelőttig 4-5 centiméter porhó esett és az előrejelzések szerint éjfélig lehet számítani hóesésre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: havazás Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.