Túl a városon 2018. február 26. 17:40

Szinte letarolta a magyar nyelvű Facebookot Márki-Zay Péter győzelme

Csak egyetlen esemény volt eddig, ami nagyobb nyüzsgést okozott a közösségi oldalon, mint a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredménye.

Beszakította a közösségi médiát Hódmezővásárhely – írja az Index.

Márki-Zay Péter meglepő győzelme a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson „kisebb cunamit keltett” a magyar nyelvű Facebookon a lap szerint.

Mint írják, a közösségi médiában zajló interakciókat mérő lyzR adatai szerint egyetlen nap alatt a Hódmezővásárhely-témára 548 494 lájk és megosztás érkezett, született, és 70 282 Facebook-kommentet írtak a felhsználók.

Nagyon jól mutatja, mekkora visszhangja volt a történteknek a Facebookon, hogy ennél nagyobb aktivitás korábban csak egyszer volt eddig, amikor a Saul fia 2016-ban, szinte pontosan két éve megnyerte az Oscart. Az Index szerint keddre valószínűleg ennek a számait – 756 840 lájkot és megosztást – is megdönti a hódmezővásárhelyi eredmény.

Szintén nagyon beszédes adat, hogy a Simicska-féle G-nap még feleannyi megosztást, reagálást sem hozott a Facebookon, mint most Márki-Zay meglepetésgyőzelme.

Külön érdekes az is, hogy a G-nap, a Saul fia és a hódmezővásárhelyi események közül magasan az utóbbi generálta a legtöbb kommentet a közösségi oldalon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!