Túl a városon 2018. február 26. 13:42

Kósa Lajossal, Liuékkal utazott egy gépen, hogy hazajöhessen Márki-Zayra szavazni

Ausztráliából repült Vásárhelyre, hogy szavazzon az ellenzék jelöltjére, de...

Hirdetés

Mozgalmas vasárnapja volti Sándornak, aki tizennyolc éve Ausztráliában él, de tősgyökeres vásárhelyiként szükségét érezte annak, hogy leadja szavazatát az időközi polgármester-választáson. Egy repülőn utazott Kósa Lajossal, és az olimpiáról hazatérő aranycsapattal, időben landolt a gépe, de aztán mégsem úgy történtek a dolgok, ahogy eltervezte.

A vásárhelyi férfi az Emirates Dubai–Budapest repülőjárat fedélzetén kapta lencsevégre Kósa Lajos minisztert, aki éppen a WC-nél várt a sorára. Kósa nem mellékesen a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is, ebben a minőségében járt Dél-Koreában, ahol a magyar rövidpályás férfi váltó az első olimpiai aranyérmet szerezte meg az országnak a téli ötkarikás játékok történetében. A gépen utazott az aranycsapat is, de végül nem ezért lett emlékezetes ez a nap Sándornak.

Sietnie kellett, mert szerette volna leadni szavazatát urnazárás előtt az ellenzék jelöltjére, Márki-Zay Péterre, ezért a déli landolás után Budapestről azonnal indult haza, Vásárhelyre. Meg is érkezett a 007-es körzetbe 5 órakor, de azzal szembesült, hogy a választói névjegyzéken sincs rajta. Pedig van lakása Hódmezővásárhelyen, és magyar állampolgár. A gond az volt, hogy lejárt a magyar személy igazolványa és a lakcímkártyája is. Ezért aztán hiába utazott közel 14 ezer kilométert, nem tudta leadni voksát a vasárnapi választáson.

Utólag már nem bánom, hogy így történt, sajnos én hibáztam, meg kellett volna néznem, hogy érvényesek-e a papírjaim. Lényeg, hogy nem az én elmaradt szavazatomon múlt Márki-Zay Péter győzelme – kommentálta az esetet a férfi. Az ellenzéki jelölt egyébként a győzelem éjszakáján tartott beszédében megemlített egy vásárhelyi származású polgárt, aki Svájcból utazott haza azért, hogy támogassa őt a szavazatával...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter polgármester-választás